5000 de suflete îşi aşteptau autograful… YOUMEET?

fani, youmeet, romexpo, intalnire cu youtuberi

Au fost peste 5000 de tineri, 5000 de suflete care-şi aşteptau autograful transformat de tehnologie într-un selfie bun de pus pe reţele de socializare pentru un număr apreciabil de reacţii. A fost gălăgie. S-au spart geamuri, iar oamenii au scăpat de sub control. La un moment dat părinţii înjurau youtuberii şi organizatorii. Televiziunile au zis multe şi au plecat către următoarea ştire. Organizatorii se aşteaptau la cel mult 1500 de participanţi. Pe internet se vânduseră undeva la vreo 300 de bilete. Bucureşti, soare, weekend, vacanţă, disponibilitate… Lucrurile au ieşit pe dos.

Din culise

Venisem la faţa locului ca să obţin un material numa’ bun de difuzat în emisiune. Mă gândeam la cel mult 15 minute de video, dar am filmat cât pentru două emisiuni. După ce s-a anunţat oficial că evenimentul a fost anulat, am putut citi fiecare reacţie de îngrijorare din partea youtuberilor. Sunt populari, dar sunt copii. Sunt la început. Au nevoie de coordonare, de un impresar, de mai puţine motive pentru care să se panicheze, de experienţă şi de o misiune pe care încă nu şi-au stabilit-o. Da, i-am întrebat incotro… şi au dat din umeri. Cred că nici ei nu ştiu în ce s-au băgat. Nu ştiu dacă e bine sau rău. Nu ştiu dacă să zâmbească, dacă merită toată telenovela asta, dacă au ceva de spus, dacă au calitate sau dacă sunt un zgomot de fundal care atrage atenţia.

 

Telenovela cu Magda şi Şelly

magda si selly, interviu, generatia lui john
Captură cu Magda şi Şelly din interviul acordat în exclusivitate în cadrul evenimentului YOUMEET.

Pe Magda (Magdalena Guga-Roșian) şi Şelly (Andrei Şelaru) i-am văzut cei mai agitaţi. Probabil au simţit că sunt “vinovaţi” din cauza faptului că nu au acces la public. Pentru ei au venit majoritatea fanilor.

Cumva, acest cuplu e unul absolut normal, banal şi cu mici hibe. Aşa’i în viaţă! Cea mai expusă către hateri mi se pare Magda. Domnişoara asta e blamată pentru că a făcut 100.000 de abonaţi pe cârca lui Şelly. Gen, Şelly i-a obligat cumva pe fani să facă acest gest sau mai rău, Şelly le-a intrat în calculatoare şi i-a abonat fără voia lor. În stilul ăsta, publicul repetă aceleaşi greşeli şi mizeria asta va avea tot mai multe episoade. Nu spun să nu fie fun şi anchetă între bârfologi, dar deocamdată e acelaşi tip de public ca la Capatos, doar că tabloul n-are contur şi nici culoare. Nici prezervative.

 

Organizarea YouMeet?

Mulţi spun că organizarea a lăsat de dorit. Sunt sigur că organizatorii şi-ar fi dorit să iasă lucrurile bine. Probabil că această experienţă reprezintă o lecţie pentru organizatori şi o provocare pentru următoarele întâlniri, cu o logistică bine pusă la punct. Dacă ar fi fost după mine, eu aş fi organizat evenimentul pe stadion, chiar în Ploieşti, pe Ilie Oană. Ar fi fost mult mai uşor de gestionat situaţia şi cred că fiecare fan s-ar fi ales cu un album de foto decent, cu lumină bună în cadru şi mai puţine sezanţii de leşin. Trebuie să specific faptul că poliţia, ambulanţa, jandarmeria şi băieţii buni şi-au făcut datoria în forţă şi au înţeles ce fel de reacţii trebuie să adopte atunci când e vorba de viaţa unor copii. De fapt, ei au experienţă, doar că eu nu-i văzusem în acţiune din interior, direct de la YouMeet.

 

Ce urmează?

Marţi, 30 august 2016, pe pagina de Facebook a emisiunii Generaţia lui John va apărea întregul material care va cuprinde interviuri cu youtuberii care au fost prezenţi la YouMeet şi imagini în exclusivitate la care nicio altă echipă de televiziune nu a avut acces.


Reclamă:

Ca să nu ratezi niciun selfie cu vedeta preferată, ia-ţi telefonul momentului de aici.

comments
Share articol: