Educaţie în online

În online e nevoie de educaţie, de principii şi de reguli. Pentru ce? Pentru ca google-ul să nu mai fie nevoit să-mi ofere tot felul de rezultate eronate, ce-mi lăsa impresia că România nu poate aduce conţinut de calitate.

Câteva platforme online de socializare împrăştie activitatea până la căutările mele şi îmi arată că un puști de doisprezece ani deţine răspunsul la orice porcărie pământească. Nu, nu am ajuns atât de inteligenţi. Când oricine îşi poate da cu părerea într-un context online, să dai să fugi cât te ţin picioarele sau să întrerupi internetul.

Motoarele de căutare, în frunte cu Google, oferă căutări personalizate pentru un rezultat corect. Dar, chiar şi în aceste condiţii, mă simt condiţionat de un conţinut copilăresc. Nu mă pot baza doar pe blogosferă! Până nu ajungem la o restricţionare, copilaşul care suge la ţâţă, va da lecţii unei mame îndurerate şi va spune când vine următorul mare cutremur.

Educaţia online e pentru toată lumea. Dacă suntem prezenţi online, am face bine să păstrăm curat locul nostru virtual şi să nu-l pătăm cu toate idioţeniile. De ce? Pentru că mai târziu, anumite cuvinte ne pot fărâma identitatea. Să nu mai spun de postările deplasate sau pozele în care cu toţii ne lăudăm cât de multă băutură am consumat la ultima petrecere.

Reţelele de socializare ne-ar putea “vinde” un pont pe zi. În şcoli s-ar putea preda, o dată pe săptămână, educaţie online, iar messenger-ul ar putea cuprinde mai mult românesc în el.

Să curgă cu rezultate!

comments
Share articol: