Haleală şi cultură

Inspirat de Festivalul Castanilor 2012 şi de postările cu bani de pe blog-ul lui zoso, trec, relativ încet, spre o vorbă spusă de către un blogger ploieştean, cunoscut şi sub numele de Waven. După un schimb de replici înconjurate de hashtag-ul #xfactorromania (căci urla internetul de la atâta feedback muzical), Waven a adus un contraargument subtil şi bun de postat si aici: “contra-argument: cultura nu-i de la Dzeu. pâinea costă bani la fel cum și emisia TV. Brebu … ce?”. Din această postare relatată pe reţeaua de socializare twitter, m-am impiedicat, în mod abuziv, până după miezul nopţii, ca un insomniac dornic de informaţie, de replica: “cultura nu-i de la Dzeu” şi am stat să frământ bine această scriere, ca să nu o dau în bărci înainte de potop (informaţie multă şi proastă).

Festivalul Castanilor a fost un eveniment “izolat” care a prins bine celor cu creierul activ, dar manifestarea în sine nu a fost accesibilă tuturor ploieştenilor, ci doar celor care au plătit bilet şi s-au prezentat la patru ace. În paralel cu această desfăşurare cultural-artistică, am asociat, la îndrumarea domnului W, în urma zicalei tuiteriste “festivalul castanilor nu este un eveniment important pentru #ploiesti, dar un rahat ce se întâmplă în Brebu pare a fi …”, activitatea ce urmează a se desfăşura în localitatea Brebu şi anume “Festivalul Bio“. Individul, prins în conversaţii, aproape mesengeriste cu mine, a susţinut că nu am habar despre ce vorbesc şi că duc o bătalie între potenţial şi argumentare. Comparaţia între Festivalul Castanilor şi Festivalul Bio, este una ce ţine strict de interes şi propagare. Ambele festivaluri “sunt cu bani”, dar în acest caz, cultura costă şi nu-i relevantă. Haleala e pe primul loc! Aprovizionarea cu produse bio de la Brebu e o investiţie serioasă, nu un “rahat”, aşa cum susţine Vali Negoiţă!

Pentru cei care aleg să facă foamea, dar “aruncă” banii pe cultură, respect până la Eminescu! Resturile aşteaptă irelevante în condiţiile în care nu ieşim în stradă!

comments

5 comments On Haleală şi cultură

 • N-ai înțeles nimic din ceea ce am spus eu. S-o luăm pe rând:
  1. postărilor mele de pe twitter, schimbându-le ordinea în care au fost spuse, le-ai denaturat sau minimizat sensul. Interesant este că nu ai pus și răspunsurile tale. Ca un blogger deja profesionalizat ar fi trebuit să știi cum se face în mod corect.
  2. „Rahatul” despre care vorbeam eu că se va întâmpla în Brebu nu are legătură cu acel festival. Știi foarte bine la ce mă refer …
  3. Respect dreptul tăi de a fi condus în viață de mațe și de chiorăiala lor și nu de spirit și hrana adiacentă.
  3. Festivalul ăsta „izolat” este unul dintre evenimentele NAȚIONALE în domeniu. Compară-l cu un târg de roșii de grădină din fundul unui sat.
  4. Eu te-am atenționat și ți-am dovedit că numele-ți era scris greșit pe genericul propriei emisiuni. Măcar pentru asta ai bunul simț și nu-mi mai folosi numele în tot felul de articole injurioase.
  5. pentru binele tău, sper doar să nu fi vrut să scrii așa ceva „cultura costă şi nu-i relevantă. Haleala e pe primul loc”.

  O seară plăcută!

  PS: dacă mai simți vreodată că vrei să ai o conversație cu mine sau că ai un subiect de dezbătut, abține-te. Din textul de mai sus, venit după 24 de ore, n-ai dovedit decât că am avut (din nou) dreptate: „ai potențial, dar n-ai argumente. păcat!”

 • Iar scrii ca un frustrat şi asta mă roade. Cultura costă şi nu-i relevantă! E şi normal! Nu te uiţi la cei cu două facultaţi şi fără şanse în România zilelor noastre? Tu te legi de un generic pe care doar unii mi l-au afirmat sau infirmat? Să fim serioşi, ai început să ai mai multe greşeli decât Haotik pe blog, ba chiar ţi-am atras atenţia şi cu greu mi-ai dat dreptate. În schimb, mulţumesc de comentariu, îmi era teamă că vorbesc singur!

 • Eu m-am legat de mai multe lucruri iar genericul era unul punctual din care n-ai înțeles, ca de obicei, nimic. Îți mulțumesc doar că ai dovedit încă o dată că te asemeni cu cei cu care te aduni.
  Să nu uit, poftă mare de la frustratul de serviciu 🙂

 • Initial am vrut sa comentez citind articolul dar apoi am ajuns la comentarii si vad ca am dat peste un nou pui de cearta.
  N-am twitter si n-am inteles prea mult care-i disputa dintre voi si despre ce vorbiti, dar eu atat vreau sa-ti spun, John : festivalul Castanilor nu e nici izolat, nici neaccesibil ploiestenilor, nu costa mult biletul dar e normal sa nu fie gratuit precum orice susanea si mai ales nu e nevoie sa te prezinti la 4 ace daca vrei sa mergi acolo. Ca om ce ai lucrat in media prahovene ma asteptam sa stii asta : la teatrul din Ploiesti, inclusiv la concertele de jazz, nu te da nimeni afara daca nu esti snob si cu unghiile taiate.
  E gresit sa perpetuezi ideea asta a inaccesibilitatii evenimentelor culturale – e o scuza mincinoasa pentru toti cei ce in fapt nici nu-si doresc sa calce pragul teatrului.
  Iti atrag atentia asupra acestui lucru, John, tocmai fiindca esti ascultat de alti tineri care pot prelua ideea asta a ta fara sa mai incerce macar sa ia parte la astfel de evenimente, pe motiv ca nu vor sa vina la 4 ace.

 • MihaelaDM, nu-mi displace cum gândeşti, dar tu ai trat textul de mai sus “mot a mot”. Sunt ironic în unele texte scrise şi trag la raspundere micile floricele culturale. Evenimentul a fost izolat! Festivalul trebuia sa fie în aer liber, fără niciun leuţ scuturat din buzunarele interesaţilor. Faptul că încerci să educi un anumit public într-o direcţie, nu înseamnă că există şi un interes din partea acestuia. Nu se scuză decât prostul şi se implică cine are timp suficient. Ideea mea nu trebuie preluată, cum nici a ta nu are efect asupra cititorului. Stii de ce? Pentru că textul de mai sus este o părere subiectivă şi nimeni nu dă doi lei pe ea. Concluzie: Festivalul Castanilor 2012 a fost sărac chiar şi la capitolul promovare, în timp ce eu primesc ziarul pdliştilor în dreptul uşii. Îţi mulţumesc că mă citeşti!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer