La ce e bun Facebook Live?

captura live generatia lui john culise

Mai nou, toţi posesorii de telefoane inteligente, fie ele pe Android sau aifoane în toată regula, pot transmite live pe Facebook. Prietenii comentează, iar adevăraţii fani dau subscribe, ca să fie anunţaţi atunci când creatorii de conţinut au chef de încă un live. Sincer să fiu, mă bucur că Mark Zuckerberg, acest guru al internetului, a implementat o nouă formă de comunicare, simplă şi eficientă, care îl poate transforma pe utilizatorul de rând într-un jurnalist fără drepturi de autor, dornic să-şi testeze datele mobile, abilităţile de comunicare, banii şi timpul.

Ieri seară am dat de o hartă cu toţi cei care fac live pe Facebook şi am rămas şocat de cocalarii care pretind că pot produce ceva de calitate. Există riscul, sper eu asumat, să apară tot mai mulţi maimuţoi care vor să dea tot din casă şi să pună pe Facebook, că e la modă. Inteligent ar fi să putem împărtăşi cu cei care ne urmăresc doar acele momente care ne fac plăcere sau care trebuie neapărat difuzate. Sper ca cei mai tineri să lase live-urile în pace sau să revină pe Periscope, acolo unde lumea nu e chiar atât de atentă la ce se întâmplă, altfel vor apărea tot mai multe titluri de duzină pe subiectul “Ce fac elevii în timpul orelor”.

Pentru mine e util să pot transmite live ceea ce se întâmplă în culisele emisiunii, totul printr-o simplă apăsare de buton şi să pot primi feedback fără perdea. Cred că acest instrument de comunicare ajută la propagarea rapidă a informaţiilor, oriunde în lume, dar sunt sigur că merită o limitare sau verificare, pentru a diminua riscurile ulterioare. Mi-ar plăcea să existe o formulă legală de identificare a tuturor celor care trasmit Live, măcar o copie după buletin, ca să-i găsească rapid poliţia pe cei care-şi bat nevestele live sau îşi pun viaţa în pericol pentru te miri ce număr de unici în timp real.

Live pe Facebook, după emisiune:

comments
Share articol: