Cel mai rapid internet din România? Iată puterea celor 200 Mbps de la UPC!

M-a sunat Dragoş, mi-a zis pe scurt despre ce e vorba, am auzit de UPC printre rândurile conversaţiei şi am zis că nu trebuie să refuz întâlnirea bloggerilor din Bucureşti care vor sa testeze cei 200 de Mbps, promişi de UPC România. Întâlnirea celor deschişi către tehnologie a avut loc în Grand Cafe Galleron (site-ul este în contrucţie, dar pagina de facebook le merge bine!), într-un cadru ca de pe altă planetă, una liniştită. În centrul atenţiei era Victor Kapra, omul despre care auzisem suficiente detalii din online – lucruri bune. L-am analizat rapid, cât să nu se prindă mai nimeni de felul meu critic de a privi lucrurile şi, fără să stau pe gânduri, l-am catalogat! Victor e un om care captează atenţia, blând şi respectuos, indiferent de promovarea pe care o are în online şi de miile de cititori care-i vor cuvântarea, zi şi noapte. La patru ace, toţi bloggerii au aşteptat mai multe informaţii despre o tehnologie care promite servicii de calitate pentru întreaga familie.

UPC Internet Fiber Power 200 Mbps

Sunt client UPC de ani buni de zile, dar nu am ce să reproşez! În Ploieşti infrastructura e de calitate. 200 de Mbps nu este o viteză garantată, dar, cei mai înrăiţi utilizatori pot atinge viteze de download de până la 25 de MBps. Internetul celor de la UPC este bun atunci când laptop-ul dispune de o placă de reţea de ultimă generaţie şi de un hard cu cel puţin 7200 rpm. Tehnologia avansează, iar vechile achiziţii nu au ce căuta atunci când se realizează un nou contract sau un contract adiţional, in ideea de a beneficia de cea mai bună viteză la internet din România.

Teste cu Internet Fiber Power 200 Mbps

Viteza la internet a fost testată pe un laptop cu procesor Intel Core I5, care a primit atenţie specială şi modificări hardware. Laptop-ul s-a “lăsat” tunat pentru a simula cel mai bun exemplu de download. În locul unui HDD cu care mai toţi utilizatorii sunt obişnuiţi, a fost pus în funcţiune un SSD! Eu nu recomand SSD-urile pentru download, dar fiecare are dreptul de a decide felul în care îşi foloseşte investiţiile. Pentru test s-a folosit un fişier de mari dimensiuni care a fost descărcat cu ajutorul unui Download Manager. Viteza înregistrată a fost de aproximativ 27 de MBps. E pentru prima dată când văd o astfel de viteză de descărcare. Evident, vechile calculatoare nu vor beneficia de acest record, dar diferenţele vor fi uşor de sesizat.

Fiber Power 200 Mbps este pentru întreaga familie

După ce au fost realizate anumite studii de către cei de la UPC, s-a constat că fiecare client deţine mai multe device-uri conectate în acelaşi timp la internet. Un telefon, o tabletă, laptop-ul etc. Fiecare dispozitiv consumă bandă de internet, iar în anumite momente, poate apărea un disconfort în timpul navigării, mai ales dacă întroducem în ecuaţie modelul de copil care se joacă “ceva tare” pe internet şi are grijă să descarce şi cel mai nou film (făra subtitrare). 200 Mbps reprezintă un standard mulţumitor! Un router poate împărţi banda de internet, fără ca vreun membru al familiei să aibă parte de experienţe online cu încărcări greoaie.

comments
Share articol: