De ce nu-mi place aplicaţia Viber

Cu ajutorul unui telefon inteligent poţi avea o multitudine de aplicaţii care sunt utile în era tehnologiei. Aplicaţia Viber vine atât pe Android, cât şi pe Iphone, în ideea de a folosi conversaţiile mobile, dar şi mesajele text, în mod gratuit. Încă de la instalarea aplicaţiei, serviciu „forţează nota” ca şi punct de siguranţă, cerând anumite detalii în legătură cu utilizatorul: nume şi număr de telefon.aplicatie viber După ce numărul de telefon a fost introdus, Viber trimite un cod prin sms la numărul respectiv, iar în acest fel se poate face o identificare reală a unui utilizator. Viber stochează o imensă bază de date cu numere de telefon, ba chiar si cu nume.

Viber „fură” contactele din agendă

Aplicaţia Viber solicită accesul la contactele din agenda telefonului, iar în felul acesta se poate contrui o listă personalizată cu cei care folosesc serviciu.

Nu mă încântă aplicaţia Viber, chiar dacă mulţi dintre cunoscuţii mei o folosesc. Mi-am irosit timp preţios pentru a testa o soluţie nu tocmai confortabilă, care oferă servicii limitate.

Alternative utile pentru Viber:

Skype –  este un serviciu excepţional care poate fi utlizat pe orice platformă. Între utilizatorii de Skype nu se percep taxe, iar apelurile video şi audio îşi fac treaba. Pentru alte servicii, costurile sunt acceptabile, iar calitatea este ireproşabilă. Are o interfaţă uşor dificilă, dar nimic nu e imposibil. Această formă de comunicare prin Skype este foarte utilizată de către firmele care fac sodaje, dar şi de cei care au întâlniri de afaceri internaute.

Yahoo Messenger – Permite apeluri video, apeluri audio, comunicare text şi transmiterea de fişiere. Se mişcă mai încet, dar nu îmi e ruşine cu aplicaţia. Funcţionează şi pe: Android, Iphone, pc, etc.

UPDATE, 24 februarie 2015: Mai nou, chiar îmi place Viber, mai ales cu noile funcţionalităţi puse la dispoziţie.

Visited 44 times, 1 visit(s) today
Share articol: