Un articol despre Iphone 5. Telefonul controversat, mai bun decât toate telefoanele vizate, criticat, dar dorit de mulţi oameni cu mai puţini bani. În ceea ce priveşte Iphone 5, această bijuterie digitală, am avut ocazia să testez principalele funcţii pe care orice utilizator şi le doreşte. Calitatea este ireproşabilă, iar design-ul mă duce cu gândul la ceva uşor, subţire, la îndemână, dar sensibil pentru mâinile grăbite ce ar putea să-l piardă într-o uşoară alergare. Display-ul e aşa cum şi-l doresc toţi maniacii, mai arătos decât realitatea, dar se zgârie uşor atunci când buzunarele sunt pline de chei şi monede. Iphone 5 exprimă calitatea, dar rezumă consumatorul la o atenţie sporită faţă de device. Cele două difuzoare ce marchează un sunet stereo îmi lasă impresie de sunet mono, dar clar şi puternic.
Iphone 5 foto-video
Fotograful din mine nu a trebuit să-şi dea silinţa pentru a ieşi ceva de doamne ajută pentru publicări pe facebook. Funcţia foto îţi promite calitate, dar nu te lasă să-ţi alegi decât punctul de focus. Mai puţine opţiuni, dar mai sigure! Pozele fără flash, în rafală, ies mulţumitoare în lumină bună, în exterior, dar, în casă, se pot sesiza momente în care telefonul are nevoie de un trepied solid, ca să nu se capteze „poze mişcate”. Cu cât e mai întuneric afară, cu atât creşte ISO, iar imaginea capătă zgomot, dar, fără prea multe pretenţii, pentru poze rapide de vacanţă, n-are rost să-ţi mai cari DSLR-ul! Prezent la un concert organizat cu ocazia „Zilelor Oraşului Ploieşti”, am înregistrat un fragment video pentru a-mi da seama de ce e în stare această jucărie scumpă şi dorită de publicul tehnologizat.
Filmarea a fost făcută pe timp de noapte, în momentele în care lumina naturală era inexistentă! Nu m-a dat pe spate calitatea imaginii, dar sunetul înregistrat m-a făcut să înţeleg că am ce nota în carneţel pentru ceva plusuri favorabile. Sunetul captat mi-a dat impresia că am un microfon extern pus foarte aproape de scenă şi că toată nebunia a fost procesată pentru difuzare fără reproş. La imagine, treaba e discutabilă, dar cum nu mi-am propus să fac cinematografie, e bună înregistrarea şi o pot arăta şi pe facebook, poate prinde ceva vizualizări.
Zonga, Vodafone şi Iphone 5
Şi eu am cont pe Zonga! Până să prind în teste Iphone 5-ul, am crezut că serviciul ăsta de muzică online este de doi bani şi că băieţii mai au mult de muncă. De unde?! LG-ul meu e tras de păr şi expirat! Pe Iphone 5, Zonga funcţionează impecabil şi se aude de-ţi trebuie două perechi de urechi dacă dai volumul prea tare. Evident, muzica ascultată în căştile Iphone 5 poate părea un standard, însă, eu nu recomand acele minidifuzoare înfundate cât mai aproape de timpan! Ăştia de la Vodafone să facă ceva rapid şi să găsească şi alte servicii audio, înainte să-mi expire abonamentul la ZONGA, ăla luat pe moca, la fel ca totul omul.
Tonuri de apel Iphone 5
Eu nu suport să fiu condiţionat şi să nu-mi pot pune ce ton de apel doresc! Bani pentru conţinutul online ofer în funcţie de posibilităţi. Cum prin ţară se moare de foame şi un ton de apel e prea scump pentru ceea ce ştie să facă, cei răsăriţi ajung să dea Apple-ul pe spate şi găsesc calea de mijlocul – compromisul. Da! Pe Iphone 5 poţi să-ţi pui ce ton de apel doreşti, fară să plăteşti. În cel mai bun caz, poţi alege ca şi mijloc de culturalizare comercială, imnul României – pentru ahtiaţi şi înnebuniţi de steagul Antena 3, merge şi un fundal colorat într-o aplicaţie descărcată pe gratis!
Iphone 5, nano-SIM şi Vodafone
După ce am primit Iphone 5-ul de la evoMAG, mi-am prins degetele câteva momente, după care mi-am dat seama că e nevoie de o cartelă mult mai mică decât cea pe care o ştiam la Iphone 4/4S. M-am dus la Vodafone să mă interesez despre ce este vorba şi în câteva minute, fără costuri suplimentare, mi-a fost înmânat un nano-SIM, alocându-i-se numărul meu. E simplu şi la îndemână celor care sunt pe Vodafone. Atenţie, doar prima schimbare de SIM este gratuită, aşa că, dacă luaţi produse în teste, gândiţi-vă ce SIM sacrificaţi, ca să nu ieşiţi pe minus. Am văzut tutoriale pe internet despre cum să tai SIM-ul şi să-l faci nano-SIM, dar sincer, nu am vrut să mă risc! Însă, dacă vă chinuiţi să băgaţi un nano SIM într-un telefon obişnuit, e posibil să reuşiti să aveţi şi semnal. Eu am reuşit.
Sfat prietenesc: Dăcă vă achiziţionaţi acest produs, cumpăraţi absolut toate accesoriile necesare pentru a-l păstra în cea mai bună formă! P.S. Iphone 5 se comportă bine în timpul convorbirilor, chiar şi la căşti!