Pastile minune pentru studenţi

Studenţii se distrează pe tot parcursul semestrului şi iau în considerare doar ultimele două săptămâni, înainte de examene, ca fiind propice pentru învăţare. Nopţile petrecute în cluburi, precum şi prezenţa pe facebook, în cea mai mare parte a timpului, fac din tânăr un revoluţionar individ, dependent de tehnologie şi iraţional în ceea ce priveşte învăţarea. Mai nou, am înţeles că studenţii iau tot felul de pastile, şi nu mă refer la banala lecitină, prinsă şi de pensionari, ci la medicamente în toată spendoarea preţului, care promit efecte garantate şi o memorare mai uşoară a … copiuţelor? Sunt de acord cu acele copiuţe scrise de mână, pentru că în acest fel, studentul începe să asimileze in „ştirea” – asta dacă nu e vreun idiot.  Şi nu, nu e!pastile E radicală situaţia: am ajuns să luăm pastile pentru a se produce un efort cognitiv, din care să rezulte o informaţie de calitate. Studentul nu ia pastile şi pentru ştirile de la ora 5 sau pentru cancanurile de peste noapte? Unde sunt pastilele care ajută la memorarea informaţiilor de pe „uălul” unui prieten? Inconştienţa îşi are preţul său, iar zecile de lei cheltuite pe ţigări şi shaorma, în fiecare zi, încep să aibă cărări nebănuite. Să vezi coadă la farmacie, după scrierea asta. Ce copiuţe, ce căşti fără fir sau pix minune… pastile, măi nene!

Aberaţia continuă în vals studenţesc şi promite marea cu sarea. Într-un stil de comunicare, mai mult decât prietenesc, între o gagică şi două ore la sală, e musai să dai fuguţa, virtual vorbind, şi să-ţi iei „drogul” de aici. Pare că banii pot să cadă din cer într-o astfel de situaţie, iar numărul celor care vor să înveţe pe rupte pe ultima sută de metri, depăşeşte fanii vreun brand românesc de renume de pe facebook (Capatos, vreau să-mi dai un like). Nici formula reîncălzită a unui 3 în 1 nu este eficientă, iar dacă razna e un cuvânt cu interpretări muzicale, nu-i rea o mahmureală în timpul examenului, asta ca şi efect advers!

Examenul scris mai merge luat la ‘şto, dar ce te faci când eşti pus la patru ace, în faţa unui bătrân trecut prin viaţă, care-ţi vrea ştiinţă în mod verbal? Energizant să fie! Delicat vorbind, studentul are nevoie de atenţie din partea examinatorului, în caz contrar, se vor face apeluri „constructive”, către numărul de telefon al profului, după miezul nopţii. Mda, ce vremuri! Nu se mai poartă nici asta! Tot mai uşor merge cu portofelul la vedere, gen: ” Cât vrei tataie să-ţi dau pentru un 5?”. Aşa s-a ajuns!

Când îşi face apariţia vreun ochelarist cu dinţii strâmbi şi plin de erupţii faciale, rog a nu se mai râde pe această temă, se merge pe premisa că în vizor a apărut un tocilar. Partea bună e că individul ăsta, dacă nu foloseşte iarba pentru un anturaj şi identificare cu turma, poate ajunge pe culmile succesului. Cei mai mulţi tineri veniţi la studii superioare, uită motivul pentru care urmează o facultate şi termină de trei ori acelaşi an.

Din provincie sau ieşiţi dintr-un „bemveu”, tinerii fug de examene! La final, se numără restanţele!

Visited 11 times, 1 visit(s) today
Share articol: