Şi ploieştenii îi plâng pe francezi!

După tragicul eveniment din clubul Colectiv, o altă veste plină de încărcătură negativă a făcut înconjurul lumii. Atentatele din Franţa nu au lăsat pe nimeni indiferent, mulţi dintre utilizatorii de pe Facebook schimbându-şi poza de la profil cu una care ilustrează steagul Franţei. Lumea e în doliu, iar pe fondul acestor presiuni sociale pe care le trăim, în Ploieşti, un fotograf la început de drum, Alexandru Popescu, a demarat un proiect fotografic de anvergură, menit să aducă un omagiu celor ce şi-au pierdut viaţa din cauza atacurilor teroriste din Franţa.

Proiectul lui Alexandru Popescu se numeşte “Şi noi îi plângem pe francezi” şi construieşte o imagine socială a oamenilor care sunt pe aceeaşi lungime de undă în astfel de momente. Mesajul conţine şi un hashtag care subliniează că indiferent ce s-ar întâmpla, românii nu trebuie să uite ce s-a întâmplat în Colectiv!

Imagini cu ploieştenii care-i plâng pe francezi:

… mai multe imagini din proiectul fotografic, puteţi găsi pe site-ul fotografului.

comments

2 comments On Şi ploieştenii îi plâng pe francezi!

  • …si francezii ne dau m**e cu orice ocazie 🙂 plangeti in continuare…

  • Nu e ceva prea placut si mai ales sa se intample intr-un timp asa scurt de la incidentul din Bucuresti. Totusi, am observat mai multa compasiune din partea romanilor cu privire la ceea ce s-a intamplat in Franta decat ce s-a intamplat la noi in tara, desi poate sentimentul era diferit. Chiar daca numarul mortilor a fost mai mare in Paris, inca sunt oameni care se chinuie prin spitale si totusi incidentul a fost cunoscut doar la nivel national. Inca ma intreb de ce sa prezentam atat interes pentru alte tari cand pe noi nu ne prea baga nimeni in seama.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer