100 de km împotriva sedentarismului!

În mediul virtual, circulă fără oprire, un comunicat de presă pe care l-am emis cu puțină vreme în urmă, în legătură cu proiectul “100 de km împotriva sedentarismului”.sedentarismul Nu sunt la prima inițiativă de acest fel, însă, de această dată, e vorba de 10 voluntari (printre care și eu) care vor străbate 100 de km în doar două zile, pe jos, în ideea de a trage un semnal de alarmă împotriva oamenilor care fac tot mai puțin efort și accesează o alimentație de tip fast food. Pe scurt, pe 23 și 24 martie 2013, plecăm, încă de la ora 6:20, din Ploiești și vrem să ajungem în Brașov! O experiență unică pe care nu o poate aborda orice individ, dar care dramatizează în mod voit stilul de viață nesănătos, aducând în vedere o schimbare în bine, printr-o alimentație corectă și mișcare, exact cum vedem la televizor, la americani (cei care încă se mai mișcă).

Obezitatea infantilă își face loc în tradițiile locale și suntem pe punctul de a semăna cu o majoritate americănească. Avem potențial, dar ne strică opririle frecvente la shaormerie și nopțile pline de carbogazoase și grasimi picante. Această provocare nu atacă niciun brand care comercializează chimicale și îngrașă publicul consumator, ci reprezintă o redirecționare către un stil de viață sănătos, sub îndrumarea atentă a mișcării zilnice, cel puțin 30 de minute în fiecare zi.

Orice susținere este binevenită și sper ca mesajul acestei inițiative (SEDENTARISM=OBEZITATE=CANCER!) să ajungă la cât mai mulți indivizi ce vor să aibă parte de o educație alimentară. Cei care vor scrie despre “100 de km împotriva sedentarismului“, sunt rugați să-mi ofere link către această postare, iar eu la rândul meu voi afișa link de întoarcere către pagina celui care a avut bunăvoința de a scrie.

Pentru nelămuriri și sugestii, comentariile sunt primite în mod gratuit și fără limită (spam-ul rămâne tot spam)!

comments

18 comments On 100 de km împotriva sedentarismului!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Sliding Sidebar