Am sărit cu parașuta în tandem – experiența care mi-a trezit toate simțurile

Am sărit cu parașuta – Fricile…

Poate e ultima zi din viața mea. Dacă nebunia asta îmi va pune capăt zilelor? Ce fac dacă nu se deschide parașuta? Sunt pregătit să sar cu parașuta? Mi se va face rău/frică? Câți oameni mor anual în România din cauza accidentelor de parașutim?

Da, aveam o tonă de întrebări în minte încă de când mi-a venit ideea de a sări cu parașuta în tandem. După ce am căutat pe internet răspunsuri legate de o astfel de experiență, au început să mă înconjoare tot felul de întrebări, dar le-am pus rapid la punct. Să ne înțelegem: îmi doream de mult să sar cu parașuta și ăsta era un moment potrivit pentru mine!

Am sărit cu parașuta, de la 4000 de metri, la Clinceni, cu cei de la TNT Brothers

Am căutat pe internet o echipă prietenoasă și cu experiență și am dat de cei de la TNT Brothers. Le-am zis ce vreau să fac și mi-au dat ok-ul pentru nebunie. 

De ce nebunie? Pentru că mi-am propus să sar de la 4000 de metri și să filmez promo pentru sezonul 9 al emisiunii Generația lui John. Dacă tot îi scot pe tineri din zona de confort, de ce să nu fac asta și cu mine?

Așadar am avut o dublă provocare: săritul cu parașuta în tandem și eu cu zâmbet la purtător, ca să dau bine pe cameră.

Nu, nu am tras duble, deși, fie vorba între noi, aș mai sări, acum că știu care e treaba cu adrenalina.

Montaj final promo emisiune Generația lui John, Sezonul 9

E promo pentru emisiunea Generația lui John, dar e și dovada clară faptului că săritul cu parașuta îți trezește toate simțurile!

Când sari cu parașuta în tandem, viața ta se află în mâinile instructorului

Interesant la saltul cu parașuta în tandem e că viața ta depinde de instructorul care poate la prima vedere poate nu a avut o zi bună și nu vrei să-l superi. Eu am nimerit un instructor cu mii de salturi la activ și cu o energie grozavă – mi-a dat încredere fără limite. Țin minte că m-a întrebat: “E prima dată când sari?” și i-am zis “Da!”, la care replica lui a fost “Tot pentru prima dată sar și eu… cu tine”. Am râs, dar doar cu jumătate de gură pentru că voiam să fiu atent la toate indicațiile pe care mi le implanta rapid în minte, simple de altfel, dar vitale, acolo, la înălțime, locul unde nu ai voie să greșești.

Așadar, simplific informația, aici, pentru ca saltul tău să fie unul informat:

  • mergi și sari cu parașuta în tandem fără să îți faci zeci de povești negative;
  • privește totul ca pe o experiență fără limite;
  • e ok dacă îți e frică, dacă îți tremură tot corpul sau dacă ai nevoie de explicații suplimentare;
  • ca în orice sport, există riscuri și se pot întâmpla accidente, chiar mortale (și când treci strada se poate întâmpla asta!);
  • echipa TNT Brothers e una cu vechime și cu grad ridicat de profesionalism;
  • se respectă cu strictețe normele de distanțare socială;
  • din momentul în care ai urcat în avion nu prea mai e drum de întoarcere;
  • ascultă cu atenție instrucțiunile pe care le primești și bucură-te de fiecare secundă din salt;
  •  ușa se deschide și… de aici începe povestea fiecărui salt;
  • bucură-te și spune-le și prietenilor tăi cum a fost!

O trăire care demontează toate fricile

Am sărit cu parașuta. Și da, am reușit să filmez promo!!! Ce promo! Și da, vreau să mai sar cu parașuta, chiar dacă prietenii mi-au spus să o iau mai ușor cu inițiativele – căutasem pe internet să văd care sunt condițiile pentru a face școala de parașutism și am găsit tot la TNT Brothers răspunsurile. 

Oricum ar fi, acel ceva pe care l-am simțit în salt nu se poate compara cu nimic și nu poate fi explicat în cuvinte. E o trăire care îți demontează toate fricile, care te face să înțelegi că nu există nimic sigur în lumea asta și că cel mai bun moment pentru a te bucura de viață e momentul prezent. 

Mulțumiri tuturor, mai ales prietenilor care s-au ținut de glume

Le mulțumesc tuturor celor cărora le-am spus să îmi țină pumnii strânși că sar cu parașuta și au început cu glume proaste via macabre! Nu mai faceți d-astea, că vă vine și vouă rândul!

Le mulțumesc și celor care m-au așteptat la sol, în special bunului meu prieten. Sper că nu s-a supărat că nu i-am dat codul pin de la telefon… în caz de ceva.

P.S. Să știi că am avut ceva remușcări, sus, înainte de salt… Data viitoare sari și tu, da?

comments
Share articol: