Andreea Podoş-Prisnel, antreprenoarea care creează avalanşe de bine

cover andreea podos prisnel
Andreea Podoş-Prisnel are 33 de ani şi deţine Restaurant Orizont Ploieşti.

În Ploieşti nu prea merge nimic. Oraşul lui Caragiale e gri şi n-are chef să se trezească prea curând. Când vrei să bei o bere cu prietenii trebuie să te gândeşti serios, din timp, la ce oră te vezi cu gaşca, altfel rişti să bântui prin intersecţii şi să nu găseşti nimic deschis.

Restaurantul din spatele primăriei

Deşi e greu să te ridici sau măcar să supravieţuieşti în Ploieşti, Andreea Podoş-Prisnel a pus pe picioare, în mai puţin de 3 ani, Restaurant Orizont Ploieşti. Eu am fost de câteva ori în zonă şi-am fost plăcut surprins de atmosferă şi de relaxarea care se ascund la doar doi paşi de străzile gălăgioase tranzitate de prea multe maşini grăbite. Totuşi, articolul nu e despre Resturant Orizont, ci despre antreprenoarea care se ascunde în spatele terasei primitoare.

Caritabil pentru că simte, nu pentru publicitate

Pe Andreea am cunoscut-o anul trecut, atunci când, pentru prima dată, am implicat-o într-un concurs desfăşurat la final de an, prin care şi-a dorit tare mult să ofere o cină romantică norocosului. Mai târziu, ne-am revăzut, faţă în faţă, prin intermediul proiectului HUB 23. Acolo am descoperit-o pe Andreea pentru prima dată, altfel decât aş fi reuşit în mediul online. Am văzut în ea un om serios şi implicat, dar mai ales genul de persoană care declanşează avalanşe de bine.

Cel mai bun exemplu pe care îl pot da are legătură cu actul caritabil pe care Andreea l-a făcut pentru Bogdan. Să fiu sincer, suma donată de Andreea a fost cea care a declanşat întreaga campanie şi care a strâns pentru micul dansator undeva la vreo 7000 de euro. Să continui? De curând, pentru că în copilărie Andreea nu a fost niciodată într-o tabără, a dorit să ofere o experienţă de neuitat unui tânăr şi l-a trimis în proiectul intitulat “Generaţia lui John în tabără”. Andreea, îţi mulţumesc pentru gesturile tale frumoase!

Cum e Andreea Podoş-Prisnel?

andreea podos prisnel, bar orizont ploiesti
Atunci când restaurantul este plin, Andreea îşi ajută angajaţii.

Încă din prima mi-a transmis că e o luptătoare şi că vrea mai mult de la viaţă, dar niciodată nu aş fi crezut că în spatele actualului succes se ascund atât de multe poveşti, uneori greu de suportat sau care, cel puţin pe mine, nu m-ar lăsa să dorm nopţile.

Înainte de a fi antreprenoare, Andreea a lucrat la BCR. Pentru o vreme s-a văzut făcând asta toată viaţa. Facultatea şi masterul îi erau favorabile pentru o carieră corporatistă, dar într-o zi a realizat că vrea altceva. Şi-a dat demisia, s-a împrumutat pe unde a putut şi a început să-şi construiască visul: Restaurant Orizont. În prezent, Andreea achită în continuare un credit…

E al patrulea an în care restaurantul funcţionează, dar nu întotdeauna a fost plină terasa. Au fost multe momente în care Andreea şi-a plătit angajaţii fără ca firma să încaseze vreun ban. Au fost sacrificii pe care doar un antreprenor le poate înţelege. Curând, probabil că visul Andreei se va extinde tot mai mult, mai ales că nu-şi doreşte să se oprească din a accepta provocările vieţii.

P.S. Ultima comandă la Restaurant Orizont Ploieşti, de luni până duminică, este la ora 23:00.

comments
Share articol: