Bacalaureat. Cu nota 6 sau 10, important e că l-ai luat!

Dacă ai luat 10 la bacalaureat probabil că telefonul tău încă sună. Sunt zecile de persoane care te-au tot stresat în ultima perioadă sau care au uitat să-ți dea orice semn de viață. Acum, că s-au uitat pe edu.ro și ți-au văzut isprava, nu au încotro, ci trebuie să-ți ofere atenția cuvenită.

Dacă ai luat peste 6, cât să treci de examenul maturității, probabil ești revoltat și ai fi vrut să depui contestație, dar ai zis că s-o lași moartă. Oricum ar fi, măcar ai luat bacalaureatul. Prietenii care te-au sunat și te-au felicitat sunt mișto. De fapt, sunt prietenii tăi pe bune și nu sunt dezamăgiți că ești de 6, nu te acuză că ești mediocru, ci îți sunt prieteni până la capăt.

Dacă n-ai luat bacalaureatul, articolul ăsta e și pentru tine. Nu e grav. Nu e final de viață și nici de educație. Poate că ar fi trebuit să îți dai interesul și să treci de acest hop idiot. Fie că vrei să te faci director sau bucătar, te rog să te ridici și să iei bacul, azi, mâine, dar nu prea târziu!

Bacalaureatul e precum un zid care împarte tinerii în două tabere: cei care au luat și cei care trebuie să-l dea în toamnă sau la anu’. Important ar fi ca toți tinerii să-și găsească un țel și să nu își piardă timpul în următoarea perioadă. Zidul are ușițe!

În Prahova, înainte de contestații, există doar 2 tineri care au luat bacalaureatul cu nota 10. Felicitări Ioan Mihai Constantin și Teodora Cristina Sima. De fapt, felicitări tuturor celor care au reușit să ia note de trecere! Felicitări pentru implicare și pentru că n-ați uitat ca timpul trece și viitorul vă așteaptă.

Ieri, în emisiune, mi-am dorit să am un echilibru între invitați, așadar, am avut un invitat de nota 10, Mihai Constantin și unul de nota 6, Cristian Paraschiv. Mihai a luat bacalaureatul anul acesta, în vreme ce Cristian a terminat acum 2 ani de zile. Totuși, am avut limitele educaționale în emisiune și am putut testa la cald reacții pe care cu greu le-aș putea expune aici.

 

 

 

comments
Share articol: