Blogmeet-urile sunt despre oameni şi abia apoi despre bloggeri

blogmeet ploiesti, editia 3, 2016, grillandia
Alex Braşoveanu, ospătar la Grillandia, vorbind despre specificul restaurantului şi pasiunea pe care o are pentru dansurile populare româneşti.

Am stat ceva vreme pe telefoane şi e-mailuri, dar nu degeaba, ci pentru ca bloggerii să se simtă bine în timp ce pun ţara la cale. Cu sau fără blog, dar cu interes pentru scrierile ce hoinăresc prin mediul online, s-au adunat la aceeaşi masă, oameni frumoşi, cu mintea deschisă, matinali şi probabil cu poftă de cafea şi discuţi inteligente. Unde? La Grillandia, un restaurant pe care merită să-l vizitezi mai ales pentru specificul de steak-house – o casă primitoare, cu poftă de fripturi la grătar şi personal tânăr, plin de ospitalitate.

Toţi bloggerii au ascultat cu atenţie prezentarea despre Grillandia susţinută de către Alex Braşoveanu, un ospătar plin de emoţii, dar cu pasiune pentru dansuri populare. Pe Alex, cred eu, l-am convins să facă cât mai mulţi paşi logici în traseul profesional, mai ales dacă doreşte să se vorbească, la orice colţ de stradă, despre cultura tradiţional-românească. Aşa cum e firesc, l-am invitat să-şi expună mai des punctul de vedere, atât în offline cât şi pe timeline-ul albăstrit de la atâta socializare. Prevăd o întâlnire cu scop de informare a tinerilor blocaţi în telefoane, curând, în emisiunea pe care o moderez cu drag şi spor + ceva muzică populară.

Bloggerii sunt sociabili în offline

În caz că încă nu aţi aflat, a avut loc cea de-a treia ediţie de blogmeet prahovean, pe anul 2016, moment pentru care până şi tastatura e invidioasă. Punând online-ul pe locul doi (totuşi la vedere), mărturisesc că bloggerii încă nu s-au plictisit de socializări în offline, fapt ce mă face să înţeleg că astfel de manifestări sunt importante şi ajută blogosfera. Un link, o vorbă bună, un seo pe rapid, un contact de urgenţă, o temă nouă, un titlu cât un viral, o scriere corectă, poze de gală şi probabil ceva vizite în plus, ajută la dezvoltarea blogului şi a imaginii bloggerului.

Cine a fost la întâlnire?

Am să-i introduc în acelaşi context, pe toţi cei care au reuşit să ajungă sâmbătă la Grillandia. Şi-aş începe cu Dragoş, cel care îşi deschide HUB 23 – probabil vrea să rupă gura târgului. În caz că nu impresionează, vine Maria Mazilu din Bucureşti, cu o super vizită matinală pentru care ţin să-i mulţumesc – scrie prea bine pentru vremurile pe care le trăim. Bogdan Dinu ar mai fi dormit vreo 2 ore, dar l-am tot sunat eu în disperare, fapt ce l-a determinat să ajungă înaintea lui Adelin Hogea (cu cratimă şi punct ro), blogger pe care nu l-am mai văzut de mult (de-un an?). Vlad Petre s-a pus pe slăbit şi crede că imaginea contează. Sunt de acord cu el şi tocmai de aceea sper că a stat la taclale eficiente cu fotograful de serviciu, Vali Ovidiu, cel cu poftă de scris, dar cu timp lipsă. Maria Pîrvulescu, domnişoara vorbăreaţă (deşi abia de-am schimbat două cuvinte cu ea), cred că îşi pregăteşte marea lansare a blogului pe care încă nu-l deţine. N-are nevoie de curaj, ci de mai puţine întrebări şi mai multă acţiune (bezmetică sugestie, dar de efect). Anca Stan pedalează atât la sală, cât şi în scrierile ei siropoase, dar cu mesaje pe care Radu F… nu le-a scris vreodată. Bine, hai, probabil Tudor Chirilă o să-i fure ceva gânduri :). Anca, te rog, oferă-i lecţii de echilibru! Zâmbesc şi cred că Sebastian Ştefan (Aoncioaiei îl pun în paranteză, că nu-i place, deşi e numele lui de familie) e genul de persoană care încă se mai gândeşte la traiectoria blogurilor pe care le are în palmares. Probabil mai multe numere de mentalism pe blog i-ar face bine la trafic şi la buzunar. Sunt sigur că Bogdan Vintilă îşi va lua domeniu punct ro curând, altfel voi crede că nu vrea să treacă la următorul nivel. Andra Elena scrie ceva mai bine decât scriam eu la vârsta ei, în plus de asta, ea chiar are talent! Sper să nu-i omoare nimeni cheful de scris sau inspiraţia de moment. Despre Andrada Petre se spună că a făcut furori la blogmeet şi că deja ar avea fani! În acest sens, aştept notificări, update-uri şi comentarii lămuritoare. (acum să pun link-urile… doamne cât mi-a luat operaţiunea asta!)

 

Blogmeet-ul organizat la Grillandia (VIDEO)

 

Până la următoarea întâlnire, sper ca fiecare blogger să pună în practică sugestiile culese şi să crească prin scrieri de calitate şi informaţii corecte. Abia aştept să vă revăd!

comments
Share articol: