Când ţi-ai închis ultima dată telefonul?

Comunicarea se bazează pe tehnologie, iar cei care sunt împotriva noilor timpuri, sunt “victimele” unei societăţii care se grabeşte să moară. Telefonul a devenit inteligent şi are nenumărate funcţii. Telefonul e indispensabil. Copiii ştiu să folosească telefonul de la cinci ani, iar mama mea nu poate trăi fără să aibă în permanenţă telefonul lângă ea. E o dependenţă transformată în necesitate! Nu mai stiu când mi-am închis ultima dată telefonul şi nici nu mi-aş bate capul cu un astfel de detaliu care, din nefericire, a devenit irelevant. Telefonul are nevoie de pauze prelungite! Indiferent de spaţiul în care ne aflăm, fie el chiar intim, telefonul supraveghează îndeaproape ceea ce se întâmplă. Cei care vorbeau acum ani buni de zile despre monitorizarea mondială, erau catalogaţi ca fiind  schizofrenici, însă, a venit timpul conştientizării. Telefonul este o modalitate eficientă de supraveghere a fiecărui om de pe planetă. Cu tehnologia pe care o avem la dispoziţie, informatiile strânse la nivel global, generează statistici şi pot transforma comunităţile în armate uriaşe care, involuntar, acţionează după cum le este sugerat prin anumite mesaje şi simboluri. Nepăsarea a dus la o astfel de situaţie! În timp ce televiziunile transmit înmomântarea lui Cioabă, se sapă alte motive şi se maschează mişcările politice! Din septembrie vine un nou val de scumpiri!

Nu ne mai putem ascunde! În vara asta am numărat zeci de accidente mortale, dar stupide,  în care au fost implicaţi milionari în euro, oameni de afaceri sau indivizi care ajutau populaţia săracă! Timpul nu ne mai permite să ne punem întrebări, ci astfel de evenimente trebuie să declanşeze automat în noi, o atenţie sporită faţă de informaţia pe care o postăm pe reţelele de socializare.

Sunt multe motive pentru care mi-aş putea închide telefonul atunci când nu-l folosesc sau pe timpul nopţii, atunci când dorm. Cu toate acestea, nu recurg la un astfel de gest şi continui să-l ţin foarte aproape de mine. Gândesc global şi mă gândesc la bolile secolului care au apărut din senin. Telefonul e un instrument periculos de care ne-am îndrăgostit! Cu cât plătim mai mult pentru performanţă, cu atât se vor cunoaşte mai bine, în pixeli şi sunet, informaţiile dorite!

Cine cumpără informaţia strânsă? Cine oferă mai mult!

comments

2 comments On Când ţi-ai închis ultima dată telefonul?

  • Eu nu-l inchid, prefer sa-l tin pe silentios o mare perioada din timp, mai ales daca sunt acasa! De aceea am refuzat telefonul de serviciu, timpul meu liber, e doar al meu!

    PS Te pot monitoriza si cu, si fara telefon deschis…doar sa fie in aria ta. Asta daca se doreste cu adevarat.

  • Daca dorm in alta camera si nu-l aud daca suna se cheama ca e inchis????

    In rest fiecare face ce vrea in timpul liber dar prieteni mi-i educ sa nu sune oricand si oricum, de la job nu ma suna nimeni cand nu am telefonul de serviciu cu mine care e alta treaba iar daca suna cineva si vrea sa facem o afacere atunci da poate sa ma sune si in miez de noapte pentru ca daca pot lua niste bani de ce sa nu ii iau.
    Posibil sa il coste cu 50=100% mai mult daca ma suna in miez de noapte, dar banuiesc ca daca arde asa tare isi permite.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer