Începe sezonul 8 al emisiunii Generația lui John

Mă țin de câteva zile bune să scriu textul ăsta. Mi-am permis să-l structurez ca la carte și să-l fac de impact. De ce să iasă în evidență? Pentru că e vorba despre emisiunea pe care o moderez: emisiunea Generația lui John. Pentru că tinerii se fac auziți și spun lucrurilor pe nume. Pentru că Generația lui John nu mai e demult decât o simplă emisiune de televiziune, ci este un vis măreț care se răspândește cu ajutorul a mii de tineri. Care e visul? Ca tinerii să aibă o portavoce, un loc unde să vină și să-și traseze drumuri fără limite. Tinerii se fac auziți!

Au trecut șapte ani de la prima emisiune

Începutul a fost dificil. Mi-a fost greu să mă pun pe picioare și să cred că ideea va prinde valoare în fața publicului. Am avut și “bafta” să tot aud că nu am cu cine și că după 2 săptămâni mi se vor epuiza toate variantele, că voi rămâne fără invitați și va fi final de emisiune. Normal că n-a fost așa!

Am vrut să renunț la emisiune

Din motive financiare și logistice, dar mai ales pentru că de un an de zile stau în București și fac naveta ca să ajung la emisiune, mi-au șoptit mulți că ar cam fi timpul să îmi fac un viitor, o carieră în alt domeniu și să renunț la emisiune/televiziune. Evident că am stat pe gânduri. Am petrecut zile întregi luptându-mă cu mine, mi-am făcut calcule. Mi-a dat cu minus și întârzieri la salariu, dar nu mi-am permis să îngrop un proiect care deține atât de multă energie pozitivă. Mulțumesc puținilor prieteni sau necunoscuți care încă mai cred în nebunia mea și în faptul că nu banii sunt pe primul loc. Mulțumesc pentru fiecare vorbă care nu a venit către mine ca un rând de aplauze, ci ca un ajutor în a continua să construiesc necesarul din spatele camerelor.

Generația lui John pe un post național

Nu spun nu oportunităților! Îmi plac schimbările, mai ales dacă simt că emisiunea poate evolua în acest fel. Este adevărat faptul că am purtat discuții cu mai multe televiziuni care cred în formatul emisiunii, însă m-am împiedicat, cel puțin până acum, în detalii legate de partea politică și de oamenii care ar trebui și ei plătiți, din banii mei dacă se poate. Nu-mi place să fiu slugă și nici să-mi spună vreun mogul pe cine să promovez. Știu, am de pierdut, dar câștig mai mult în misiunea de care m-am agățat încă de la prima ediției a emisiunii.  Mă câștig pe mine!

Generația lui John on tour?

Am pus pe hârtie detalii legate de un tur al României cu emisiunea. Evident, proiectul ar trebui să fie finanțat din bani aduși de-acasă. Mi-ar plăcea să descopăr tineri geniali din toată România. Să vin, să îi cunosc și să-i prezint publicului. Sunt zeci de mii de euro la mijloc, 10 luni de plimbări din oraș în oraș și cel puțin încă 2 oameni la fel de vizionari ca mine. Ideea s-ar concretiza, zic eu cu rezultate vizibile, pe youtube. Acum caut finanțatori și nu este exclus să lansez o modalitate prin care oricine să poată dona pentru proiect. Recunosc că mă sperie excursia, dar îmi desfundă sinapsele, îmi creează neuroni si mă umple de o bucurie greu de explicat, dar pe care promit să vi-o transmit imediat ce încep.

Cu ce vine nou sezonul 8?

Cu și mai multă energie! De la asta pleacă întreaga nebunie. Fără energie nu s-ar face nimic. Făra o echipă care să-mi înțeleagă toate ideile și să-și sacrifice timpul, uneori chiar concediile, nu ar mai fi nimic.  Există informații pe care nu vi le pot expune, dar voi sunteți isteți și înțelegeți că într-o televiziune lucrurile nu pot sta excelent si chiar de-ar fi totul pe moarte, noi tot am pompa sânge și am ridica pulsul până ne-am readuce la viață. Trag de mine să-mi fac timp pentru a merge prin școli, acolo unde sunt multe de schimbat și unde prea puțini profesori încă își fac datoria așa cum trebuie.

Am fost invitat în emisiunea Generația lui John

La finalul sezonului 7, ca un soi de tradiție, am fost invitat în propria emisiune, pentru a doua oară și m-am simțit excelent: ca și cum un adult vine și se așază în bancă, dorindu-și să mai fie copil măcar o dată. Fiți blânzi cu prezentatoare pentru că visul ei depinde și de felul în care voi o susțineți. Suntem împreună în povestea asta, da?

Casting pentru promoul sezonului 8 

Curând va apărea pe pagina de Facebook a emisiunii un eveniment sau un soi de “job” prin care vă invit să vă înscrieți pentru filmările promoului pentru noul sezon. Ideea este deja scrisă și urmează să fie filmată în Ploiești. Voi veți fi vedetele acestui promo!

Îmi e dor de voi!

Aș mai sta o vreme în vacanță, dar acum că am terminat de scris textul, m-a apucat un dor nebun de voi și de emisiune. Ne vedem în sezonul 8 și nu ne oprim până nu ne facem auziți.

comments

1 comments On Începe sezonul 8 al emisiunii Generația lui John

  • Poate si in acest sezon il mai aduceti pe Danis Adrian sa ne spuna ce a mai facut si la discutii libere.
    O idee de finantare ar fi youtube nu ar fi aceasta o idee buna? spun si eu ca poate va scoateti ceva bani din ce investiti o particica.
    Astept sezonul 8 si va urmaresc.

Leave a reply:

Your email address will not be published.