Jocurile foamei: Sfidarea (filmul)

Cu buza umflată! Aşa m-a lăsat partea a doua din “Jocurile Foamei”. O adevărată experienţă cinematografică şi o poveste care nu încetează să se dezvolte, de la cadru la cadru. Suzzane Collins, autoarea cu prea multă imaginaţie, se poate bucura de felul în care scrierile ei au fost respectate. Ce-i drept, cărţile par a fi produse special pentru o peliculă, prin prezenţa detaliilor interminabile! Care să fi fost muza acestei talentate femei?sfidarea Să-i fi fost dictată trilogia sau felul în care arată cursul evenimentelor, să aibă legătură cu viitorul nostru apropiat, pe care ea-l vede cu ajutorul unor “ochelari” speciali? “Sfidarea” tatonează terenul, aruncând-o pe Katniss Everdeen într-un soi de confruntare intelectuală cu puterea. O magistrală imaginară, leagă noile date apărute-n piesaj, aducând-o pe sclava Districtului 12, într-o luptă directă de persuasiune cu Snow, puterea Capitoliului. Katniss trebuie sa moară, altfel, va ajunge să inspire toate Districtele şi sa creeze o revoltă. Snow pregăteşte un plan de atac şi organizează o nouă arenă, în care se vor lupta până la moarte finaliştii din toate timpurile, care au fost aleşi prin tradiţionalele extrageri. Katniss va fi însoţită de Peeta Mellark în noul joc, mai complex, în care jucătorii nu doresc să se omoare cu atâta poftă, ci doresc supravieţuirea cu orice preţ. Katniss face parte dintr-un plan măreţ pe care rebelii l-au pus la cale, dar acţiunile ei sunt scrise instinctiv, fără să cunoască regia la care participă şi oameni din interiorul comandamentului. Mă opresc aici, nu vreau să stric suspansul! Sunt fascinat de felul în care actorii s-au pus în pielea personajelor. Vineri, atunci când am vizionat filmul, a fost aglomeraţie la cinema, dar, rezervarea făcută cu cap, incă de miercuri, m-a făcut să prind un loc bun. Mă bucur ca filmul nu e 3d. Am început să detesc acest tip de filme, mai ales când nu se acordă atenţie detaliilor – poate vreo animaţie să mai gust cu ochelarii la purtător, dar trebuie să fie vorba de o excepţie.

Desi e vorba de un film care ţine mai bine de două ore, lălăiala nu şi-a făcut apariţia, aşa ca floricelele din dotare nu şi-au primit atenţia dorită. Pentru că nu am mai suportat aşteptarea – înca un an pâna la următorul film mi se pare exagerat de mult – am deschis ultimul volum din Jocurile Foamei, pentru a-mi primi răspunsurile într-un timp util. Vestea prostă e că ultimul volum va fi împărţit în două filme. Prima parte va rula pe marile ecrane în 2014, iar pentru punctul culminat, anul 2015 va anunţa difuzarea ultimei părţi dintr-un joc luat mult prea în serios.

Jennifer Lawrence se are bine şi în realitate cu Josh Hutcherson, cel puţin asta e concluzia mea subiectivă după ce am urmărit un scurt material, produs de către cei de la Moviefone, în care privirile lor sunt progresive-n realitate, dar s-au schimbat rolurile, ea fiind cea care tânjeşte după el!

comments
Share articol: