Webstock 2017 – despre oameni care schimbă pentru că știu online

webstock 2017

Impresii de la Webstock 2017

Azi m-am întâlnit cu sute de bloggeri la cea de-a 10-a ediție de webstock. Cu vreo 20 dintre bloggeri, faimoși sau anonimi, m-am salutat si chiar am socializat. Am apucat să schimb câteva vorbe și cu Zoso, ceea ce pentru mine a reprezentat o realizare, nu d-aia ca de fan înrăit, dar totuși, notabilă, cât să văd cum arată omul cu texte scurte și mișto, în offline, fără butonul de publish după el. Pe Matei Dima nu am apucat să-l întreb public câte ore pe zi e el și câte ore e BRomania, dar, am lăsat întrebarea pe twitter, rețea de socializare care a înviat ca pentru minune pentru cel mult 24 de ore. Lucian Mândruță a fost lent, dar plăcut, relaxat, dar cu vorbe potrivite. Nu a zis nimic ieșit din comun, nu m-a dat pe spate, nu mi-a schimbat viața, dar a reușit să-mi transmită din energia lui de om bun, la prima vedere. Mi-a promis că-mi dă la Digi FM campania educațională care stă să apară ca infografic, curând.

 

Alex Gâlmeanu, surprinzător de bun

Alex Gâlmeanu, recunoscut și sub titulatura de bătrânul fotograf tânăr, a fost primul speaker al Webstock 2017. A fost exact ce trebuie! Bun, simplu, modest și plin de idei clare pentru cei care au urechile ciulite și recunosc că e loc de mai bine în domeniul fotografiei.

Blogging Session #webstockro

La Blogging Session am aflat că există oameni care nu știu noțiuni elementare despre lumea internetului. Exemplul ar fi un podcast. Ce poate fi ăla un poscast? Prin sală am auzit o definiție: un soi de videoblog fără imagine. Nu-i rău! L-am ascultat și pe Marius Pahomi, cel care deține cel mai mare serviciu de afiliere din România (e cel mai mare, nu?) și am înțeles că bloggerii consecvenți și cu respect față de companii au șanse reale să fie implicați în campanii serioase. Mariciu a fost la înălțime, cu Ioneasca după el, fără Sasha, dar cu energia pe care dacă și-o menține, s-ar putea să ajungă, cândva (oare când?), la și mai mulți abonati. Hai, Mariciu, știu că poți! Pe Alexandru Ciuca (Hoinaru) e pentru prima dată când îl văd, că de scrierile lui nu m-am lovit, deși el scrie, zi de zi, de prin 2010, dacă am reținut eu bine. Nici pe Andreea Retea nu o știam deși e la fel de veche în blogosferă ca Zoso. Andreea a avut răspunsuri bune, moderate în mod pozitiv de Victor Kapra, un blogger pus pe texte concrete, ușor de citit și peste 10 ani.

Offline, ca să facem networking

Partea de networking a fost partea cea mai interesantă din Webstock 2017. Și nu, nu am văzut pișcotăreală printre bloggeri, așa cum mă așteptam să fie. 90% a fost lume bună, d-aia de vine, nu din complezență, ci pentru că-și doreste să învețe despre online de la cei cu vechime, care au greșit și nu au renunțat.

Un minus productiv nu strică, nu?

Singurul minus pe care l-am descoperit la Webstock 2017 a fost chiar pe scenă, acolo unde am văzut că unii speakeri sunt actori fără emoție, fazi, cu textul învățat, grăbiți să-și spună ideile, agitați de nu-i prinde nici cameramanul și… plini de ei? Cel puțin așa s-a văzut din sală!

Webstock, ți-a ieșit și anul ăsta!

La eveniment a fost mâncare bună, bloggerii au băut cel puțin un Beck’s în pauze, cafeaua de la McCafe a fost de excepție și la discreție, iar cei aflați la dietă au putut refuza fără regrete platourile cu prăjituri, înghețata Siviero Maria și sutele de doze de Coca-Cola Cherry.

Pentru întreg evenimentul, felicitări Manafu și echipa!

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Share articol: