Afaceri dubioase cu gunoiul meu

Îmbrăcaţi în haine murdare, mirosind a te miri ce băutură ieftină şi suferind de insomnii, au venit să-mi devoreze gunoiul. E vorba despre indivizii ce scormonesc în gunoaie, pe timp de noapte, în încercarea de a găsi cât mai mult plastic şi fier vechi. Toţi câinii încep să latre, iar oamenii deja nu mai reacţionează la zgomotul deranjant din toiul nopţii.

Practici ilegale se desfăşoară cu gunoiul meu. Când e mai răcoare afară, îi pot regăsi şi pe timp de zi, aşteptând fiecare om ce-şi duce gunoiul la tomberon în saci de plastic. Nu mai vorbesc de reciclare şi bun simţ. În urma falşilor gunoieri, rămân resturi aruncate pe lângă tomberon. Plasticul are  proprietatea de a ţine gunoiul şi mirosul la locul lor, însă, după o mişcare de genul acesta, nimic nu mai seamănă a civilizaţie.

Această afacere a luat amploare, iar căruţele de pe drum sunt pline cu material din plastic bun de dus la reciclat. Sortarea gunoiului este importantă, doar că nimeni nu stă să caute prin tot oraşul tomberoane special amenajate, pentru reciclare.

 Unde se greşeşte cu reciclarea?

Tomberoanele special amenajate pentru sortarea gunoiului sunt puţine in Ploieşti si nu sunt închise cu un lacăt. Da, ştiu, poate sună exagerat, dar am surprins, în zona Ploieşti Nord, indivizi care ridicau aceste tomberoane şi puneau plasticul la ei în sac. Un câştig rapid şi sigur.

Cei care caută prin gunoi nu sunt de condamnat, ei, la fel ca orice alt om, încearcă să trăiască. Faptul că ei au acţiuni ilegale şi neimpozitate, e din vina primăriei care nu ia măsuri în acest sens. Le-am putea oferi acestor oameni un spaţiu unde să doarmă şi o masă caldă, iar ei ne-ar putea ajuta să avem gunoiul sortat sau ridicat din spaţiile insalubre. Putem monetiza şi putem face şi un bine oamenilor de pe stradă.

comments
Share articol: