Succesul caselor din lemn în România

România trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, dar asta nu înseamnă că trebuie să rămânem sub cerul liber. Câţiva antreprenori cu creier, au speculat sumele exorbitante care se investesc în construirea unei case din cărămidă şi calităţile termice slabe în comparaţie cu o casă din lemn şi au pus la cale o adevărată afacere.

Evident, fundaţia este aceeaşi (din beton), dar construcţia în sine este din lemn. Lemnul prezintă calităţi importante pentru un ambient plăcut, iar preţul nu depăşeşte patruzeci de mii de euro pentru o casă pe pământ construită din lemn, fără teren şi fundaţie. Există case din lemn şi la preţuri de douăzeci de mii de euro, însă aici pretenţiile sunt limitate.


Experţii spun că în România merită să-ţi faci o casă din lemn. Costul unei case din lemn este mai scăzut, consumul de energie calculat pentru constuirea casei este redus, iar schimbul termic dintre interior şi exterior este mai mic. Multe calităţi, la un preţ convenabil, mai ales pentru o familie care se află la început de drum.

Am auzit de casele din lemn încă de acum un an. Americanii au moda asta, însă la o tornadă îţi e teamă să nu prinzi aripi. Cum în România tornadele sunt doar nişte fenomene izolate de mici intensităţi, o casă din lemn poate aduce beneficii maxime şi investiţii cu cap, cât să mai rămână bani şi pentru mobilă şi, de ce nu, o maşină.

O casă din lemn nu este mai puţin arătoasă decât una din cărămidă. O casă construită din lemn masiv este uşor de realizat şi prezintă rezistenţă mare în caz de cutremur. Satisfacţia rămâne cel puţin aceeaşi ca şi în cazul caselor din cărămidă!

România este la început în această afacere. Cei care deţin potenţial pe această piaţă, ar face bine să investească în aşa ceva şi să mizeze pe faptul că cererea există, doar că banii sunt mai puţini. Chiar şi un credit în bancă este mai uşor de făcut şi de achitat.

Rămânem fără păduri?

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Share articol: