Am și eu o rugăminte în legătură cu domnișoarele violente din Malu Roșu

Captură de ecran în care victima este obligată să îi sărute mâna uneia dintre agresoare.

 

Fără inteligență, doar agresoare de Ploiești

Toată ziua am asistat la un masacru al tinerei generații. Am observat cum oamenii duc dor de scandal și de violențe stradale. Am rămas șocat privind imagini în care o tânără este agresată de două fete, în timp ce toată scena este filmată și pusă pe internet. Știrea a plecat dintr-o sursă sigură și a ajuns să fie virală în mai puțin de 24 de ore. Toți cei care au empatizat cu victima au început să le caute pe agresoare pe Facebook și să le înjure în toate felurile.

Trebuie să recunoaștem că trăim într-o societate bolnavă, dominată de oameni superficiali. Nu suntem capabili să punem de-un bine și să-l dăm pe internet pentru că nu face pui și nu prinde la public.

Scuze, sunt o agresoare care nu mai face…

Un singur “bine” s-a întâmplat după ce știrea cu cele două agresoare a fost share-uită de mai tot Ploieștiul. Una dintre agresoare a postat pe Facebook personal scuze publice. Nimic rău în asta! A cerut să fie iertată, mai ales că nu mai știa exact pe ce lume trăiește. Nici cel care a stropit victima cu apă nu a lăsat lucrurile la întâmplare, ci și-a prezentat scuzele tot pe Facebook.

Vinovații agresiunii stradale din Malu Roșu

În toată această ecuație există mai mulți vinovați: anturajul, părinții și educația.

Cine ar trebui să-și ia o mamă zdravănă de bătaie? Probabil părinții care uită să-și educe copiii. Chiar și în astfel de condiții, la violență nu se răspunde niciodată cu violență. De fapt, violența e doar un răspuns idiot pe care majoritatea îl oferă când duce lipsă de argumente sau când prostia atinge cote maxime.

Să se ierte, nu se poate să se condamne la…

Am și eu o rugăminte în legătură cu domnișoarele violente din Malu Roșu… de fapt, în legătură cu toți cei care au luat parte la această scenă și nu au intervenit, ba chiar au susținut violența stradălă, trebuie pedepsiți. Nu există nicio scuză, iar toată polologhia aia scrisă de una dintre agresoare în semn de iertare nu e decât o mizerie. Dacă poliția va da doar un avertisment în acest caz, ploieștenii vor încasa bătaie moca, fără repercusiuni.

Bătaia era ea cu un motiv, dar…

Cu siguranță există o poveste clară, iar victima nu și-a încasat bătaia degeaba. Spun că nu degeaba, pentru că întotdeauna există un motiv ascuns sau chestiuni care deranjează la nivel social. Indiferent de ce ar fi făcut victima, nu ar fi trebuit să existe o astfel de atitudine din partea găștii.

Cred că victima are nevoie de consiliere și de protecție din partea poliției, iar fetele au nevoie de muncă în folosul comunității, acolo, în zona Malu Roșu, mai ales la iarnă, când nu iese nimeni la dar zăpada de pe trotuar.

Și da, lipsa educației își spune cuvântul în fiecare zi și tot ceea ce vedem pe internet are o mare legătură cu felul în care noi ajungem să fim, roboți, fără creier, fără esență, doar cu nevoi primare și cu violență în loc de comunicare.

Filmul complet al agresiunii

comments

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Sliding Sidebar