Pentru că mi-ai share-uit postarea, la Gara de Sud Ploieşti se fac schimbări majore!

Pentru că oamenii încearcă, fie şi printr-un simplu share, să spună că nu sunt de acord cu felul deplorabil în care se prezintă Gara de Sud din Ploieşti, încep să se mişte lucrurile.

Postarea cu peste 1000 de share-uri

Aici, la Gara Ploiesti Sud, s-ar putea da un premiu pentru cea mai împuțită și neîngrijită clădire. Călătorii sunt…

Posted by John Cristea on Sunday, April 30, 2017

 

După ce am postat pe Facebook o filmare în care o femeie urinează chiar în faţa clădirii Gara de Sud din Ploieşti, peste 1000 de oameni au simţit nevoia să răspândească mesajul şi să comenteze în dezacord cu felul anevoios în care oraşul îşi primeşte vizitatorii. Presa locală a preluat mesajul, iar asta a ajutat la viralizarea informaţiei. Cu toate acestea, e incredibil, dar în 2017, cu toate că ne dorim să fim civilizaţi şi utilizăm fonduri europene pentru un oraş modern, se pare că există blocaje clare, probabil şi scopuri politice, pe care nimeni nu le mai bagă în seamă, din lipsă de timp sau pentru că răspunsurile întârzie să apară.

rahat pe treptele de la Gara Ploieşti Sud
Această poză este un extra la ceea ce încă nu voiam să postez, dar nu se mai poate altfel. Pare de necrezut, dar pe treptele de la Gara de Sud Ploieşti ai ocazia să găseşti rahat mai mult decât în toaletele publice.

Am început să dau câteva telefoane…

Pentru că nu mă puteam mulţumi doar cu a scrie pe blog şi a aştepta să se întâmple ceva, am început să caut numerele de telefon de la gările din Ploieşti (numerele de pe google nu sunt funcţionale). Prima dată am sunat la CFR Bucureşti, iar ei mi-au dat doar numărul de telefon al celor de la Gara de Vest Ploieşti şi mi-au spus că e tot ce au. Am sunat la Gara de Vest Ploieşti şi cu greu am obţinut un număr de la informaţii Gara de Sud Ploieşti. E vorba de (0731) 990 675, număr la care puteţi suna cu încredere atunci când aveţi vreo nelămurire.

Pentru a discuta cu cineva de la infrastructură, a trebuit să obţin un număr de centrală şi un interior, adică 021. 319.9565, respectiv 303200. Am discutat cu dna. Roxana Militaru, şefa Gării de Sud din Ploieşti. Aceasta mi-a explicat situaţia gării şi faptul că de aproximativ o lună de zile, clădirea CFR nu mai lucrează cu nicio firmă de salubrizare şi că abia mâine, joi, 12 mai 2017, va avea loc licitaţia pentru găsirea unui operator, sper eu de nădejde.

Primarul spune…

Am continuat prin a-l suna pe dl. primar Adrian Dobre pentru a-i cere un punct de vedere în legătură cu actuala situaţie în care se află cea mai mare gară din Prahova, conform Wikipedia. Mi s-a comunicat faptul că primăria se va ocupa de atenţionarea proprietarului clădirii, în cazul de faţă CFR, iar în cazul în care nu se vor lua măsuri pentru soluţionarea problemelor existente, se vor aplica sancţiuni. Nu mi s-a comunicat un termen clar, dar posibil să se mişte lucrurile în această direcţie, cât mai curând.

Concluzia e că nu trebuie să ne oprim doar la aştepta să se întâmple lucruri în jurul nostru, ci e musai să luăm atitudine dacă vrem să schimbăm ceva. Vă rog, pe această cale, să reclamaţi această situaţie pentru a fi luate în seamă toate comentariile şi share-urile. Chiar dacă facebook este considerat spaţiu public, sunt momente în care trebuie să vă sacrificaţi un pic din timpul vostru pentru un viitor mai bun.

Şi da, SHARE-ul acestui articol ne ajută pe toţi, inclusiv pe tine!

Visited 1 times, 1 visit(s) today
comments
Share articol: