Autismul din perspectiva dură a realităţii (imagini traumatizante)

Video criză autist

Astăzi, 2 aprilie, este Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. Recunosc faptul că aud tot mai des poveşti despre această stare patologică pe care cei mici o adoptă din diferite motive. Părinţii trebuie să fie informaţi cu privire la felul în care se manifestă autismul în rândul copiilor şi ce e de făcut dacă cel mic este suspectat de autism.

Pe scurt, autismul impune graniţe socio-fizice între autist şi restul lumii. Cel mic îşi trăieşte viaţa în interiorul lui, fără să interacţioneze cu cei din jur. Autistul trăieşte într-o altă lume. Nu ştiu cum arată lumea unui autist, dar din spusele unei mamei, experienţele sunt traumatizante pentru întreaga familie, dar mai ales pentru cel mic. Autismul nu se vindecă, însă există un traseu ce merită urmat pentru ca cel mic să recupereze terenul pierdut şi să se integreze în viaţa socială.  Veştile ar putea fi pozitive: „80% dintre copiii autişti se recuperează

Sunt nenumerate mituri în legătură cu autismul. Există suspiciuni care direcţionează întreaga vină pe un anumit vaccin, alţii au impresia că “teoria mamei reci” se aplică întocmai. Sunt de părere că suntem încă foarte mici în domeniul medicinei de orice tip, dar totuşi suntem pe drumul cel bun. Progresele au nevoie de cercetări clare şi profesionişti susţinuţi!

Autismul este o tulburare a creierului care afectează întreaga interacţiune a autistului cu restul lumii. Există diferite stadii ale autismului. În cazurile extreme, copilul are nevoie de sprijin în toate etapele vieţii şi trebuie supravegheat în permanenţă. În cele mai bune dintre cazuri, autismul se manifestă subtil, lăsând copilul sa se dezvolte aproape normal.

Autiştii simt diferit lucrurile şi oamenii cu care intră în contact – de aici şi abilităţile extreme pe care le au şi care nu trebuie neglijate. Niciun părinte nu trebuie să fie speriat atunci când face anumite presupuneri. Există suficiente informaţii pe internet care pot elucida orice mister sau neconcordanţă cu privire la simptomele autismului. Pentru siguranţă deplină, medicul nu trebuie neglijat, iar dacă rezultatele nu sunt favorabile, schimbarea medicului este recomandată! Mai multe păreri, mai multe idei şi o concluzie completă privită ca un diagnostic realist.

Părinţii au şi mai multe beţe-n roate din cauza faptului că terapia şi tratamentul medicamentos nu sunt decontate de către stat în cazul autismului. Trăim vremuri dure, iar în cazul de faţă banii pot decide cine are mai multe şanse de recuperare şi cine rămâne în stadiul unei vieţii fără trăire. Autismul scoate din buzunarele părinţilor sute de euro în fiecare lună!

Pentru căutări rapide, mai jos găsiţi o serie de pagini cu informaţii despre autism:

Află ce este autismul de la Autism România, urmăreşte harta cu centrele de consiliere şi asistenţă autism din România, foloseşte un test online pentru diagnostic autism, citeşte mituri despre autism care circulă pe internet şi notează-ţi generalităţi despre autism.

comments
Share articol: