Baruri şi terase din Ploieşti pline cu pensionari matinali

Barurile şi terasele din Ploieşti sunt luate cu asalt încă de la prima oră, pe burta goală, de indivizi trecuţi de 60 de ani, ce au pofta-n sânge de a servi o bere rece, zilnic. La întreţinere sunt tot mai mulţi pensionari ce acumulează datorii şi spun că nu au de unde să scoată suma uriaşă, dar berea cea de toate zilele nu are voie să fie exclusă pentru o presupusă economie. Să nu omit a preciza şi ţigările ieftine cumpărate din obor, pentru o moarte care nu mai vrea să vină.

Când creierul îmbătrâneşte, bătrânul nu mai face prea multe: joacă şah, păzeşte pensia şi participă la protestele organizate pe un chilipir. Am învăţat un lucru de la criza asta: cel care se vaită e mai sărac decât cel care tace şi înghite. În defavoarea mea, servesc conversaţii stupide ce conţin văicăreli la tot pasul. Nu mi s-a impus nicio greaţă, dar ştiu că salteau are bani. Cei cu restanţe la întreţinere sunt dependenţi de vicii şi plini de supărare că ţara asta nu e condusă aşa cum trebuie. Cum trebuie condusă ţara asta, are idee cineva? Tot criticam şi votăm. Punem stampila pe ulei şi tigaie şi apoi ieşim în stradă să ne plângem de milă.

Mă oftică gratuitatea de care beneficiază toţi pensionarii. Nu pot circula cu RATP-ul şi să am parte de confort? Niciun scaun nu se zăreşte a fi liber, iar orice deplasare a pensionarului se face cu mijloacele de transport în comun. De ce? Pentru că e gratis! Nu sunt împotriva reducerilor, dar să fie pentru tot omul. Iar pensionarul să aibă şi el o sumă cu care contribuie. Chiar şi 5 la sută din suma unui abonament pe toate traseele, dar nu moca. Moca provoacă aglomeraţie, transpiraţie şi imagine comunistă.

Sunt şi pensionari chibzuiţi care-şi croiesc un rol până la sfârşitul vieţii, dar exemplele încep să fie nesemnificative şi mă doare.

P.S. Pensionari ploieşteni, bucuraţi-vă! Curând vine şi pensia municipală!

comments

2 comments On Baruri şi terase din Ploieşti pline cu pensionari matinali

Leave a reply:

Your email address will not be published.