E timpul ca Ponta şi Crin să manipuleze împotriva deciziei CCR

Decizia CCR privind referendumul din 29 iulie 2012 a lăsat puterea în mâinile unui singur om. În timp ce Băsescu se întoarce la Cotroceni, Ponta şi Crin îşi pregătesc cuvintele şi fac declaraţii kilometrice pentru a atrage poporul către o revoltă.

Indiferent de ilegalitatea produsă în sistem, Crin Antonescu şi Ponta ar trebui să tacă şi să înghită. Au riscat, au jucat ultima piesă şi au înţeles că mai au de aşteptat. Bătălia politică nu s-a sfârşit, iar cei care au pus ştampila pe DA au un cuvânt de spus în legătură cu această decizie. Votul ar trebui să fie obligatoriu, pentru ca astfel de scenarii să nu se mai repete. Societatea are de suferit, iar economia mai pune pe foaie încă o datorie în urma acestui referendum inutil. Inutilitatea a fost subtilă încă de la început. Din primele declaraţii pe care Crin Antonescu le-a făcut, după ce Traian Băsescu a fost suspendat, s-a înţeles că totul e un joc cu miză supremă şi că doar o minune ar pune USL la conducere.

Crin Antonescu nu vrea să se retragă din viaţa politică, deşi, dacă s-ar retrage, încrederea romanilor în acest om ar creşte. România are nevoie de o putere care să creeze, nu care să taie şi să expedieze oamenii în ţări străine pentru a-şi crea un rost.

Cum manipulează Ponta şi Crin? Prin vorbărie lungă în direct. Faptul că nouă milioane de români au votat schimbarea, ridică un semn de întrebare. De aici începe specula politică, râca şi manipularea de doi lei. România ar trebui să se împartă în două ţări, una a lui Băsescu şi una stăpânită de USL. Pierdem prea mulţi bani în acest conflict politic în care se implica mass media în mod subiectiv. Ruşine!

Timpul va arăta că istoria se repetă la nesfârşit. Pretenţiile noastre se rezumă la mâncare şi băutură în frigider. Controlul justiţiei reprezintă miza supremă în libertatea conducerii. Să faci ce te bate capul şi să stăpâneşti chiar dacă poporul îţi moare de foame, e prima problemă ce necesită rezolvare. Protestele ar putea începe în orice moment, dar au nevoie de finanţare. Îmi aduc aminte că în iarna, la minus 20 de grade, pensionarii strigau JOS BĂSESCU indiferent de dictatura ce stătea în aşteptare.

Fiecare şomer ar trebui să-şi găsească un loc de muncă, însă România nu permite decât speranţă şi datorii la bănci. Într-un astfel de sistem trebuie să acţionăm de la rădăcină. Rădăcina este reprezentată de oamenii de rând. Omul de rând lasă să se propage hoţia şi minciuna. România se împuţinează şi ne înstrăinam pentru o bucată de pâine.

Bugetarii de azi, cerşetorii de mâine.

UPDATE: În Piaţa Universităţii, azi, 21.08.2012, s-au strâns aproximativ 200 de protestatari anti-Băsescu, iar pe Facebook pagina Hai în piaţa Universităţii primeşte tot mai multe Like-uri.

comments
Share articol: