Pâinea noastră cea de toate zilele, mai scumpă cu 20 de bani

Nu obişnuiesc să consum pâine în alimentaţia mea zilnică şi sunt mai învechit atunci când vine vorba de actualizarea preţurilor din imediata apropiere a casei mele. În această dimineaţă, am fost  să-mi cumpăr o pâine de la brutărie. Am pregătit o bancnotă de un leu, dar mi s-au mai cerut încă 20 de bani. Explicaţia? Pâinea s-a scumpit. În Ploieşti pâinea se găseşte la preţul de 1 leu şi 20 de bani bucata, asta în condiţiile în care seceta a minimizat producţia de grâu.

Nu îmi place pâinea pe care o găsesc la brutărie. Se întăreşte repede, nu o găsesc caldă şi e prea pufoasă. Un amic mi-a spus să evit pâinea de la brutărie. De ce? Motivul este conţinutul ridicat de e-uri din pâine şi neglijenţa angajaţilor faţă de anumite standarde de calitate. Nu garantez pentru această informaţie, dar nici nu recomand consumul excesiv de pâine.

 Aleg să consum pâine French Toast din mai multe motive:

– preţul pâinii a rămas acelaşi

– are un termen de valabilitate convenabil

– am regăsit gustul care contează

– nu conţine e-uri şi conservanţi

– este ambalată corespunzător

– sunt prima fiinţă umană care atinge produsul finit

O pâine French Toast costă 5 lei şi mă ţine o săptămână. Concluzie? Fac economie şi mă hrănesc şi sănătos!

comments

1 comments On Pâinea noastră cea de toate zilele, mai scumpă cu 20 de bani

  • Buna. Din pacate am terminat Industrie Alimentara, acum studiez Medicina Veterinara! Cu regret iti spun ca nici painea cea de toate zilele dar nici painea de 5 lei nu e buna pentru sanatatea noastra. Marea majoritate a etichetelor au o lista de ingrediente falsa! O paine are termen de valabilitate 24 de ore , nu 5-6 zile. Daca vrei sa mananci paine buna, fa-o in casa la masina de paine sau vino la mine ca eu am cam tot timpul paine de casa( framantata manual, sanatos si bagata la cuptor) . E facuta din cele 3 ingrediente de baza si atat.
    Paine la 90 bani gasesti langa Mega Image Republicii in spatele unui bloc la o alimentara. Pana sa se scumpeasca era 70 bani iar la Nord la piata, 1 leu! 🙂

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer