Buget să ai, că ţi-l ia statul

Strâng bine punga şi încep să fiu atent la detalii. Bugetul real al unui individ a început să fie micşorat din te miri ce fel de taxe pe care statul le mai cere. Mie nu îmi convine TVA-ul de 24%, nu îmi place nici suma pe care CAS-ul o încasează, ca să nu mai spun de taxa radio, taxa pe televiziune şi taxa pentru apa de ploaie.

TVA-ul este exagerat şi nu văd să răsară ceva în România. Cu siguranţă mulţi bani sunt investiţi în iahturi şi hoteluri prin alte ţări. Cotizăm la stat aproape o pătrime din cât producem şi cu toate astea tot nu sunt bani suficienţi, şoselele crapă de la atâtea gropi şi ne împrumutăm pe la vecini. Statul ne lasă în fundul gol şi nu-i pasă dacă avem sau nu din ce trăi. ONG-urile nu au influenţă suficientă, iar oamenii de rând nu vor să hrănească gurile flămânde. Să nu se mire statul de numărul exagerat de oameni care lucrează fără contract (la negru), e o banală alternativă la care sunt obligaţi să apeleze pe timp de criză financiară.

CAS-ul ne cere în mod lunar o sumă de bani pentru sănătatea noastră. Suntem o societate de consum şi mâncăm invenţii modificate genetic. Nu e de mirare că ne îmbolnăvim pe capete! Dacă ajungi în spital, rişti să-ţi cheltui averile de la saltea, indiferent de câţi ani cotizezi. Legea sănătăţii ar face ceva lumină în această situaţie plină de handicapuri. Totuşi, să nu uităm de cantităţile uriaşe de mâncare sănătoasă pe care le exportăm către străinii care au invăţat sa se hrănească corect.

Taxa radio, taxa tv şi taxa pentru apa de ploaie fac parte din categoria taxelor inutile, inventate de furăcioşi inculţi. Cum ar fi să plătim şi taxa pe rahatul ciorilor de prin parcuri? Sunt multe variante de taxe inventate pentru a mai trimite un ban către putere. Eu nu ascult radio decât pe internet, iar televizorul îl percep că pe un sugător de curent fără rost.

Dragilor de la putere, mai tăiaţi şi voi din taxe?

comments

1 comments On Buget să ai, că ţi-l ia statul

Leave a reply:

Your email address will not be published.