Cămara cu dulceţuri marca Brebu 2012

Am ajuns cu greu la Festivalul Dulceţii 2012 organizat în comuna Brebu. De ce am ajuns greu? Pentru că mijloacele de transport în comun (gen, maxi taxi) au circulat foarte rar, iar în Câmpina am făcut o “escală” de circa două ore. Cu maşina persoanală era mult mai uşor, dar na, trebuia şi un pic de aventură urbană şi aşteptare înainte de marea îndulcire.

Pentru cei care vor ceva dulce şi de calitate, Festivalul Dulceţii Brebu 2012 a reprezentat o adevărată oportunitate. Preţuri mici şi multe tarabe de unde se puteau alege sortimente de dulceţuri.

Gospodinele iscusite şi-au expus arta culinară: dulceaţă de afine, dulceaţă de pepene, dulceaţă de zarzăre, dulceaţă de soc, dulceaţă de vişine, dulceaţă de zmeură şi dulceaţă de portocale cu ananas la preţul de 10 lei. S-au regăsit şi sortimentele de vişinată la preţul de 10-15 lei pentru o cantitate de 500 ml (juma’ de litru).

Este de apreciat faptul că ţăranii au avut grijă la detalii. S-au organizat şi au găsit o poveste pentru fiecare ingredient, au făcut un ambalaj, iar marfa s-a vândut mai bine, clientul fiind stimulat să cumpere cu drag. Am avut parte de o primire ca la carte şi am fost invitat să gust din fiecare creaţie, fără nicio obligaţie. M-am prezentat la acest festival ca-n familie, iar cumpărăturile au fost pe măsură.

Sper să nu dau în diabet de la atâtea dulceţuri, iar băutura să fie consumată cu măsură. Un eveniment de calitate aflat la a doua ediţie. La anul sper să fie aglomeraţie, chiar şi în a doua zi.

Sortimentele de zacuscă s-au epuizat încă din prima zi de festival. Gospodinele trebuie să se pună serios pe treabă. Conform spuselor primarului comunei Brebu, în a doua jumătate a lunii octombrie 2012, va avea loc un eveniment BIO ( Festivalul Toamnei?), iar pe tarabele ţăranilor se vor găsi murături şi alte preparate de casă delicioase la preţuri rezonabile.

Tarabele au avut un câştig între 200 şi 1000 lei pe zi. O sumă bunicică, dar nu suficientă. Se poate şi mai bine!
Aceasta este poza cu ceea ce am cumpărat eu de la Festivalul Dulceţii 2012 din comuna Brebu.

 

comments
Share articol: