Se duce Ploieştiul la cinema?

În mai puţin de doi ani, sălile de cinema din Ploieşti se vor găsi la tot pasul. Numărul de shaormerii din Ploieşti va fi întrecut în mod incredibil de sălile de cinema din Ploieşti. Că e vorba de mall-ul de la Carrefour, Ploieşti Shopping City sau că e vorba de mall-ul de la Obor, Afi Palace Ploieşti, e clar că cinefilul va avea de unde să aleagă.

Va fi nevoie de multă promovare cinematografică, pentru ca oraşul Ploieşti să se prezinte în număr mare la cinema. La deschiderea mall-urilor vor fi aglomeraţie şi consum exagerat de filme, aşa cum este şi normal pentru orice oraş care începe să se dezvolte şi să-şi caute magazine în care să-şi golească buzunarele. E şi asta o modă, ba chiar o terapie ce dă rezultate.

Cele mai multe filme la cinema le-am văzut în Bucureşti, iar dacă Ploieştiul îmi garantează aceeaşi calitate şi acelaşi preţ ca-n Capitală, voi plăti biletul în oraşul meu. Cine s-a gândit că mall-urile acestea vor avea succes pe partea de cinema, s-a înşelat amarnic! Poate doar dacă e super ofertă, un bilet la preţ întreg, plus zece gratis. Ploieştiul nu e învăţat cu această cultură cinematografică, iar pentru succes pe partea de filme, oraşul are nevoie de educaţie.

Ploieştiul trebuie să fie motivat şi să renunţe la filmele văzute în mod gratuit de pe internet (da, da, cum să nu?) şi să scoată o sumă frumuşică pentru un film în doi plin de acţiune şi/sau romantism. Din ceea ce văd atunci când mă plimb prin centrul oraşului, nu zăresc public doritor. Bate vântul, oameni buni. Faliment şi sărăcie.

La Cinema Premiera am văzut înghesuială atunci când a fost vorba de un film bun sau de marketing solid în spate, şi asta doar în zilele de vineri şi sâmbăta seara. Cerere mică, oferta dubios de mare. O să ne bucurăm de calitate şi vom spera la preţuri mai mici sau egale cu cele din Capitală.

 

comments

5 comments On Se duce Ploieştiul la cinema?

 • Eu unul prefer să merg la Ploieşti la cinema decât la Bucureşti. E normal, pentru că din Câmpina plătesc mult mai puţini bani pe transport.
  Iar din punctul meu de vedere ideea Ploieşti Shopping City sună bine. Sper să fie la fel de bună pentru mulţi alţi pasionaţi de cinema din împrejurimi…

  • Ideea de a extinde oraşul şi de a-l parfuma cu clădiri uniforme şi pline de magazine, nu strică. Partea prostă e ca aceste mall-uri vor avea un public mai puţin dorit. Cei care vor veni din alte localităţi vor face cele mai mari vânzari, inclusiv pe partea de cinema. Ploieştiul e mort după ora 10 PM şi asta spune multe şi despre finanţe.

 • Gresesti. Stiu o multime de Ploiesteni care merg la Bucuresti la cinematograf si nu pentru ca se vede mai bine, ci pentru ca asa e la moda. Nu e vorba de vazut pe torente, e vorba de trend, iar daca la noi vor fi aceleasi cinematografe ca si in bucuresti, cu fotolii confortabile si in care sa nu ingheti de frig iarna, nu vad motiv sa nu mearga aici aproape decat sa mearga pana la Bucuresti.
  Oricum, ramane de vazut 🙂

  • Publicul cinefil s-a obşnuit cu Bucureştiul, iar pentru dezvăţ e nevoie de promovare, după cum spuneam şi în postare. Eu sunt unul dintre cei care se bucură de aparţia acestor mall-uri, sper doar sa fie o investiţie bună.

 • Nu (mai) există o cultură a mersului la cinema în Ploiești. Dar grupuri de prieteni care aleg calea Bucureștiului în absența unei alternative mai apropiate, există. Părinți care-și urcă copii-n mașini și dau o fugă la Băneasa la ultima premieră pentru cei mici, sunt mulți. Adolescenți care trag o fugă la mall și intră și la un film sunt iarăși mulți.
  Nu o să fie buluc dar asta nu o să fie problema ta ca și consumator. Problema ta s-ar putea să fie doar în alegerea locației, a sălii, a filmului și a mărimii cutiei de pop-corn 🙂

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer