Am tocit butoanele de la telecomandă şi am uitat să le spun celor de la UPC să pună programele, gen Discovery, pe primele poziţii, ca să nu mă mai chinui cu navigatul prin lumea celor ce vând, dar nu transmit nimic bun din punct de vedere informaţional. Discovery se află pe canalul 301 pe dispozitivul meu solicitat până în pânzele albe, iar atunci când timpul îmi permite o scurtă pauză de relaxare socio-culturală, mă delectez cu o carte bună sau cu Bear Grylls – omul care mă inspiră în fiecare moment al vizionării bidimensionale. Chiar dacă ştiu că în spatele vedetei tv există o adevărată regie şi un scenariu ce este urmat întocmai, chiar dacă scenele filmate nu sunt periculoase decât dintr-un unghi critic, pe mine unul, show-urile televizate ale lui Bear, mă pasionează extrem. Tehnicile esenţiale de supravieţuire pe care Bear le-a prezentat în ultimii ani în cadrul unei emisiunii urmărite cu sufletul la gură, ajută în prezent un număr nelimitat de oameni să capete o motivaţie atunci când se află în mijlocul sălbăticiei, iar o problemă îsi face simţită prezenţa. Şi eu m-am confruntat cu trasee dificile prin munţi şi am simţit că-mi cedează picioarele, că nu ajung la timp la cabană sau că deshidratarea mă va opri din aventura vieţii. Acest concept motivaţional expus cu ajutorul Discovery face un apel direct către oameni, încercând să promoveze un respect aprofundat faţă de natură.
„Evadare din infern” este o nouă emisiune moderată tot de Bear Grylls. Prezentatorul este cel care prezintă cazuri reale, extreme şi critice, simulând acţiuni petrecute cu puţină vreme în urmă, din care oamenii au scăpat cu viaţă. După cum o spune şi titlul emisiunii, sugestiv şi agresiv, cei rătăciţi în pustiu au reuşit cu ajutorul unui curaj ieşit din comun să supravieţuiască şi să ia deciziile corecte la momentul oportun. Bear Grylls nu lasă loc de interpretare, critică anumite aspecte, avertizează viitorii împătimiţi de adrenalină şi găseşte firul unei naratiuni ilustrate pe propria piele. Îmi place!
Bear Grylls (Edward Michael Grylls) este un aventurier consacrat, scriitor si prezentator tv de succes. A escaladat muntele Everest la doar 23 de ani şi a devenit Cercetas Şef la vârsta de 35 de ani. Este un model bun de urmat (dacă ai un astfel de idol, ai toate şansele către evoluţie)! Bear are peste două milioane de fani pe Facebook! Fără niciun comentariu, individul din poveste este o persoană publică îndragită, care a îmbinat utilul cu plăcutul. CV-ul lui prezintă nenumărate acte de caritate şi este un bun orator motivational, fiind solicitat de companii importante din întreaga lume.
Pentru adevăraţii fani ce se implică în traseele montane, există magazine online care oferă o multitudine de accesorii marca Bear Grylls. Mi-ar fi de folos în vârf de munte un (dau un ban, dar stau în faţă!). Mi-aş achiziţiona şi un rucsac de doamne ajută şi câteva dispozitive pline de tehnologie, dar care nu dau rateuri atunci când sunt expuse la temperaturi scăzute sau umezeală. Telefoanele inteligente sar din schemă!