Andreea e iar pe sticlă

Pe Antena 1 era “XFactor”, pe Pro TV era filmul “Eroi de sacrificiu 2”, iar pe TVR 1, în direct şi cu o doză exagerată de energie, era Andreea Marin. Zâna a intrat în grila de programe a Televiziunii Române cu un format greu de digerat pentru publicul din România. Unde comportamentul frivol e la modă, iar scandalul vinde fără niciun fel de emoţie, se pare că lacrimogenele sunt puse în scenă fără un preludiu costisitor al unor regizori mitocani ce oferă bani mulţi şi idei demne de clasele primare.andreea marin, tvr Andreea Marin prezintă “Preţuieşte viaţa!“(plus o fundaţie cu experienţă), o emisiune cu un titlu sugestiv, un îndemn pentru publicul neglijent, cel puţin în aparenţă. Un fel de “Surprize, surprize”, dar cu bugete reduse – e o presupunere pe care am generat-o în urma vizionării platoului în care se fac minuni la comandă. Andreea s-a întors acasă, acolo unde şi-a făcut debutul si am o presimţire că-şi va folosi toată experienţa pentru a supravieţui în faţa unui flux de prostie ce rulează pe canalele de “specialitate”. Au fost câteva greşeli ce nu se acceptă într-o televiziune naţională – nu am înţeles de ce Andreea avea şi microfon fără fir şi lavalieră. Voia să se audă stereo? Cameramanii au apărut de multe ori în cadru, iar publicul de acasă a putut vedea tehnicul în forţă! Feministele “furnici” care ajută la bunul demers al acestui show, au primit mesaje nonverbale foarte sugestive, negativ constructive, care au putut fi sesizate chiar şi de cei supăraţi de venirea zilei de luni, plină de muncă în faţa facebook-ului plictisitor.

Pe sticla TVR-ului se poate pune în evidenţă un produs care vinde, dar, important este ca scenariile să dovedească o credibilitate sporită, altfel, se ivesc interpretări nedorite şi audienţe scăzute. Cei din faţa subţirelor televizoare s-au săturat de poveşti, iar materialele filmate pentru emisiune, trebuie să aibă un perimetru înrădăcinat în realitate! Nu zic că TVR-ul scoate făcături la înaintare, dar, pentru începuturi asigurate, mimica şi gestica celor care apar pe tv necesită mai mult exerciţiu! Poate şi emoţiile au avut o explicaţie logică în acest context!

Miorcăială, oameni învinşi de sistem, sărăcie, boli incurabile şi intrumente dedicate pentru promovarea unui program pregătit să acapareze atenţia unui public larg – asta vor spune cei plecaţi cu gându-n mizerie, dar cei dedicaţi îşi vor pune sufletul în funcţiune pentru a nu scăpa din vedere niciun detaliu!

Sursă poză: TVR

comments
Share articol: