Când nu merg la McDonald’s, KFC sau shaormeria de la colț

1 banană, 1 avocado, 2 felii de mango, 1 ardei kapia, 1 linguriță de miere, 10 grame de mixtură semințe, 30 grame de brânză, 2 ouă

 

Salata e 25 de lei, KFC-ul doar 5 lei…

În drumul meu spre muncă văd tot mai multe restaurante de tip fast-food. Ăsta e semn clar că afacerile de acest gen merg tot mai bine, iar clienții se pun la coadă, în așteptarea unor preparate delicioase, la super-ofertă, cu cola mare și cartofi prăjiți. Nu vreau să fiu ipocrit și să se creadă că sunt vreun obsedat de nutriție care blamează sarea, zahărul și grăsimile. Totuși, au apărut, cel puțin în ultimii ani, tot mai multe farmacii primitoare, cu reduceri pentru primele 6 luni pentru orice rețetă pe viață. Și chestia asta mă sperie! Da, sunt sigur că e vorba de un cerc vicios, iar marii investitori au primit previziunile pentru următorii 10 ani. La KFC am haleală la doar 5 lei, în vreme ce Salad Box a ridicat prețurile pentru anumite salate sau așa le-am văzut eu în ultima mea escapadă culinară la mall. 26 de lei pentru o salată???

Și mai grav e că atunci când mă văd cu prietenii, puțini la număr, dar suficienți, nu ratez preparate precum: cola, mici, bere, cipsuri, sărățele, ciocolată și cam tot ce se prezintă pe farfurie atunci când se lasă cu un grătar copios. Nici nu vreau să mă gândesc la cum arată sărbătorile. Nu acum!

Așadar, în imaginea de mai sus puteți observa cum a arătat micul meu dejun. Mulți nu ar mânca așa ceva nici dacă ar primi bani pentru asta! Ingredientele din farfurie nu reprezintă o alimentație pe care eu am găsit-o pe internet sau pe care eu să o recomand în mod special cuiva. Cu toate acestea, vă garantez că nu muriți de foame dacă diminețile voastre sunt ceva mai sănătoase.

 

Ce am în farfurie?

mango – 65 cal.
avocado – 160 cal.
banane – 90 cal.
ouă- 155 cal.
brânză – 300 cal.
ardei gras  – 26 cal.
miere – 325 cal.
mixtură (stafide, caju, migdale, merişor, agrişe, seminţe de pin) – 500 cal / toate caloriile sunt aproximative și exprimate pentru 100 grame de produs.

 

Câte calorii am consumat?

2 felii de mango – 25 cal.
1 avocado – 170 cal.
banane – 90 cal.
2 ouă- 120
30 grame brânză – 90 cal.
ardei gras  – 26 cal.
1 lingurită de miere – 15 cal.
10 grame mixtură (stafide, caju, migdale, merişor, agrişe, seminţe de pin) – 50 cal / nu am stat să cântăresc fiecare produs, ci am estimat gramajul din ochi: 536 calorii în total.

Mixtura de semințe și fructe deshidrate de la Solaris Deliciu.

Concluzia e simplă: o shaorma trece de 1000 de calorii, la KFC sub 1000 de calorii nu ai cum să scapi sătul, iar la McDonald’s poți pune și 1500 de calorii în stomac că tot se lasă cu foame la nici două ore distanță. De sănătate nu mai zic…

 

O altă regulă de care țin cont cu strictețe și care cu greu e înțeleasă de către apropiații mei: nu beau niciun lichid în timp ce mănânc și nici 30 de minute după. La început e mai greu, apoi creierul începe să se învețe cu noile obiceiuri.

comments
Share articol: