Câte E-uri credeţi că are sosul de brânză Hombre Nachos?

Pentru această postare e necesară doar o matematică elementară şi atenţie sporită la ingredientele înscrise pe ambalaj. Într-o goană nebună după cumpărături, cei mai mulţi consumatori nu mai sunt atenţi la informaţiile înscrise pe ambalaj, detaliile despre data de expirare a produsului, condiţiile de depozitare şi numărul de E-uri. Dacă mai luăm în considerare şi strategia de ascundere a chimicalelor sub forma unor denumiri kilometrice, cancerul vine fără urmă de îndoială.hombre nachos

Ieri, pe rafturile magazinelor am observat un produs ieftin şi bun de consum pentru momentele de relaxare, atunci când un film bun rulează pe pc, că la tv se difuzează doar „expirate”. „Hombre Nachos” este un produs ieftin şi bun, care conţine atât nachos-ul cel mult dorit, cât şi sosul de brânză pe care nu ai cum să-l refuzi.

Ingrediente Hombre Nachos:

Ingredinte nachos: Făină de porumb 74%, ulei vegetal, sare, roşii uscate, zahăr, extract de drojdie, făină de grâu, ceapă uscată, arome, aromă de usturoi afumat, condimente.

Ingrediente sos brânză: apă, ulei vegetal, praf de zer, praf de lapte degresat, brânza maturată (3.1%), grăsime vegetală întarită, emulgatori: E471, E452(l), E450(l), E339(l), lecitină de soia, colorant E180b, unt, amidon modificat, ageţi de îngrosare E412, E472e, sare, lactoză, maltodextrină, amestec de condimente (conţine lapte, soia, gluten), chili, oţet din vin, mentă de oţet, colorant E160(ii), E160c, regulatori de aciditate E330, E270, conservant E202.

Sosul de brânză Hombre Nachos este periculos?

Dacă baza, adică nachos-ul este „cuminte” şi nu pare a avea efecte nocive asupra organismului, sosul de brânză este un adevărat război pentru sănătatea noastră. 12 E-uri „oficiale” pentru sosul de brânză am numărat, dar lucrurile nu se opresc aici. Printre aditivii alimentari se mai enumeră amidonul modificat şi maltodextrina. Nici lactoza nu este recomandată, deşi mulţi producători avertizează consumatorii în legătură cu prezenţa acestei substanţe în alimente.

Pentru a mă putea exprima în calitate de consumator şi pentru ca brand-ul să nu sufere, gen, vai, vorbeşte fără să cunoască, afirm că am testat această combinaţie periculoasă şi trebuie să-i felicit pe „şoarecii de laborator” pentru gust şi miros. Atât! În rest, acestă scriere este un avertisment către oamenii care nu vor să-şi bombardeze corpul cu E-uri controlate!

De ce am ajuns să mâncăm E-uri? De ce sunt mai multe E-uri în componenţa unui produs, decât ingrediente naturale? De ce sunt permise spre comercializare produsele care conţin atât de multe E-uri? Sunt doar întrebări pe care eu, în calitate de consumator mi le adresez, în încercarea de a conştientiza lucruri ce ţin de sănătatea mea.

Atenţie, nu am studii de specialitate în domeniul alimentar, iar informaţiile expuse în cadrul acestei postări reprezintă o părere personală. Pentru informaţii sigure, consultaţi un specialist. În caz că mă credeti pe cuvânt, e un început bun!

Visited 4 times, 1 visit(s) today
Share articol: