Fără carne până la Crăciun

Poate că asta e cea mai bună decizie pentru momentul ăsta, mai ales că am mulţi prieteni care mă inspiră în această direcţie. Să fiu drept, nu e prima mea încercare/tentativă de a face acest tip de “sacrificiu”, dar niciodată nu a ţinut mai mult de o lună tot “experimentul”. Acest proiect este unul alimentar şi încerc să-l combin cu mişcare în fiecare zi, măcar 30 de minute de mers pe jos şi ceva flotări dificile. O să-l consider un proiect personal şi o să mă pun suficient de tare pe a înţelege că nu carnea e cea care mă face mai puternic, mai ales că stau la birou ore bune, zi de zi, vreme în care grăsimea se depune, iar apropiaţii îmi spun că m-am rotunjit. Nici maica-mea nu e mai prejos, ci încearcă să-mi impună reguli de echilibru. Când mă uit în jur şi văd ce se întâmplă cu tinerii care se hrănesc de la fast-food-ul atât de gustos, dar periculos pentru minte şi suflet, îmi impun o nouă reîntoarcere în timp, în grădina bunicilor, acolo unde morcovul era la discreţie, proaspăt scos din pământ şi mai bun decât o shaorma plină de maioneză. Îmi aduc aminte şi de cartofii dulci pe care- gustam cruzi, fără să-mi pese de cantitatea de amidon sau alte axe culinar periculoase în prezent.fara carne

Ştiu că nimic nu e simplu, dar voi încerca să rezist pănă la Crăciun tentaţiilor culinar animalice. Acest “efort” nu-l fac de unul singur, ci alături de ea, iubita mea, cea care sigur va fi încântată să afle că se întâmplă ceva bun încă de la 1 septembrie, chiar de luni, vorba lui Brenciu.

Ce e mai dificil pentru proiectul “Fără carne până la Crăciun”? Sa anulez fiecare grătar de conversaţie sau să pot prepara diferite gustări pentru cei dragi, fără să mă ating de ele. Chiar dacă lactatele au devenit periculoase şi conţin tot felul de hormoni de îngrăşare, nu le voi evita complet, dar nici nu voi face abuz. Cât e toamna de lungă, voi cunoaşte cu drag, ţărani cu mâinile murdare de la prea mult pământ lucrat! Mie chiar îmi sună bine!

De ce scriu această postare? Pentru că ştiu ca sunt mulţi oameni care duc o viaţă sedentară, de birou şi care au nevoie de un impuls pentru un bun început în acest tip de dietă sau stil de viaţă! Mai rămâne să găsesc fructe şi legume cu gust, precum şi energie pentru fiecare dimineaţă!

Nu voi alcătui un jurnal detaliat în legătură cu această iniţiativă, dar vă voi ţine la curent în caz că mă “lovesc” de ceva! Oricine doreşte să facă parte din acest proiect, este binevenit! Aştept comentarii cu impresii, sugestii alimentare etc.

sursă imagine: aici

P.S. La aproape un an distanţă de la acest articol, revin cu acest update, tocmai, pentru a vă spune că mi-a reuşit experimentul şi m-am putut înfrâna de la carne pe perioada prestabilită. Nu e cea mai bună soluţie, cel puţin nu fără mişcare :).

comments
Share articol: