Cu ce se aleg tinerii care vin la conferinţele BookLand Evolution?

bookland Ploieşti
Poză reprezentativă pentru conferinţele practice destinate tinerilor, marca BookLand, din Ploieşti. Pe scenă se află moderatoarea Ioana Ariciu, elevă în clasa a 11-a, la Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale” din Ploieşti.

Ieri (miercuri) am dat o fugă până la BookLand Evolution, program cultural şi inspiraţional ce se desfăşoară până vineri inclusiv, la Palatul Culturii din Ploieşti, în Sala Marea Unire, în intervalul orar 15:00-17:00. Publicul ţintă al BookLand Evolution este reprezentat de tineri care-şi doresc să fie informaţi şi inspiraţi de către vorbitorii prezenţi în faţa audienţei cu poveşti de succes şi cu îndrăzneţe iniţiative în care vor să-i includă pe liceenii şi studenţii ce nu-şi cunosc încă ţelul în viaţă.

Serios! Tinerii de 16, 17 ani, nu ştiu încotro s-o apuce, au doar o vagă idee despre ce-i aşteaptă. În cazurile fericite, au impresia că vor câştiga la loto sau că vor fi sprijiniţi de părinţi toată viaţa! Ei bine, cu această ocazie coolturală, BookLand Evolution sper să-i trezească la realitate, dincolo de ţigara trasă-n piept înainte de conferinţă.

Cu ce se aleg tinerii care vin la conferinţele BookLand Evolution?

Am înţeles foarte clar faptul că bugetele pentru acest proiect sunt limitate, iar vorbitorii nu primesc în schimb nimic în afară de mulţumiri şi experienţa plăcută de pe scenă. Însă, un tânăr care renunţă la Facebook pentru câteva minute bune, pentru a asculta un discurs motivaţional, cred că merită o carte, un cadoul cultural, un ceva care să-i rămână întipărit în minte. Poate că nu toţi tinerii ar citi cartea primită din partea BookLand, dar s-ar mai face un pas, metru cu metru, cum ar spune un maratonist excentric, către evoluţie! Dacă nu, tânărul măcar să ronţăie o idee spusă-n conferinţă. Măcar atât să se-aleagă de întregul eveniment activ şi în Ploieşti!

Cu toate acestea, la finalul conferinţei de miercuri, 18 martie 2015, speaker-ul Radu Simionescu, ajutat de moderatoarea Ioana Ariciu, a dăruit 3 cărţi celor mai activi tineri din public. Ironia sorţii exact acum intervine! Un tânăr a returnat cartea primită în dar, pe motiv că nu are nevoie de aşa ceva şi că e ok şi fără.

Nu ştiu dacă merită să mă amuz pe seama celor care ascultă manele şi merg la concertele lui Guţă, dar aş da în plâns dacă s-ar mai ruina o generaţie pe motiv de indiferenţă culturală! BookLand Evolution, ştiu că poţi mai mult, mai bine şi azi, şi mâine, aici, în Ploieşti!

SPER CA POZA SĂ VĂ FACĂ SĂ DAŢI PLAY LA MESAJ!

Şi pentru că au fost mulţi tineri care m-au întrebat în particular unde ar putea face şi ei voluntariat, am găsit, chiar pe site-ul celor de la Bookland, o recomandare genială! Chiar de mâine poţi fi în practică!

comments
Share articol: