Cum am scăpat de spam

La fiecare logare pe care o făceam pe platforma wordpress, aveam câte zece comentarii ce aşteaptau să fie publicate. O mare bucurie din partea mea, cel puţin la prima vedere. Partea proastă e că din zece comentarii, doar două erau valabile şi bune de publicat.

Blog-ul meu funcţionează destul de simplu. Primul comentariu pe care mi-l dai pe blog este pus în aşteptare, iar după ce ţi-l public, setarea face ca totul să fie pe automat. Asta înseamnă că ip-ul tău capăta încredere şi este păstrat pe lista albă, dacă o pot numi aşa.

Cât am lucrat cu platforma oferită de cei de la blogspot.com am fost mulţumit de servicii, fără să am nevoie de vreun artificiu sau plug in de moment. Eram fericit că nu primeam spam decât foarte rar, iar feedback-ul era mai uşor de moderat. Pe wordpress afacerea se complică şi trebuie să ţii cont de mai multe aspecte.

Sunt multe plug in-uri pe internet care sunt create pentru a-ţi proteja platforma wordpress de spam, dar nu toate sunt eficiente. Am instalat mai multe tipuri de plug in-uri şi am înţeles că nu pot fi mulţumit de ceea ce mi se oferă. Aplicaţiile consumau prea mult, erau vechi sau obligau utilizatorul să introducă un şir de caractere, lucru dificil pentru cei care se grăbesc (un cod captcha îl poate face pe utilizator să renunţe la comentarii din cauza textului inteligibil).

Am aprofundat căutările şi am dat de o protecţie contra spam-urilor venite de peste mări şi tari şi mi-am instalat Anti – Spam. Foloseşte puţine resurse, se instalează în câteva secunde şi ocupă puţin spaţiu pe platformă.

 

Visited 7 times, 1 visit(s) today
Share articol: