De vorbă cu străinii, pe OMEGLE

Site-ul de socializare OMEGLE este accesat, din păcate, şi de tinerii din România. Utilizatorii se pot conecta în mod anonim, folosind ca metodă de comunicare, textul, iar în cazurile ideale, se poate folosi şi comunicarea audio-video. Conversaţiile sunt, din ce am testat eu, destul de seci, iar conţinutul este unul imatur, punând in evidenţă dorinţele ascunse ale unor indivizi frustraţi şi fară curaj în viaţa reală. Pericolul pândeste la tot pasul, iar in spatele anonimatului se pot ascunde categorii de oameni care au probleme psihice, precum şi copilaşi cu prea mult timp liber la dispoziţie. Ramona pe omegleCa să treacă vremea, utilizatorii se chestionează reciproc, oferind detalii importante din viaţa personală (cineva minte, întotdeauna!). In mod cert, este vorba despre o platformă care atrage foarte mulţi curioşi, pregătiti să se distreze la maximum. În această ecuaţie conversatională, se pune accent pe discuţiile cu tentă sexuală şi pe cererile de prietenie de pe facebook. Mai multe programe pentru tineret, ar putea pune capăt acestui măcel intelectual!

De vorbă cu străinii, pe OMEGLE

Daca vrei să cunoşti pe cineva din mediul online, OMEGLE nu este cea mai bună soluţie! În cele mai multe din cazuri, identităţile nu sunt dezvăluite, ci utilizatorii sunt direcţionaţi către profile false. Atenţie! Daca folosiţi OMEGLE, este important să nu oferiţi detalii despre adresa la care locuiţi, numărul de telefon şi alte chestiuni familiale, ce ar putea fi folosite de către cei rău intenţionaţi.

Omegle este un instrument de comunicare relativ nou pe piaţa din România, iar interesul este în continuă creştere. Conversaţiile cu străinii de pe OMEGLE, pot fi salvate si share-uite pe intreg internetul! Opţiunea de salvare a discuţiei este esenţială, mai ales dacă este vorba de un abuz, insă, nu tot internetul trebuie să ştie despre ce-ai vorbit. Paradoxal, în timp ce mulţi tineri tratează acest sistem de comunicare ca pe un mijloc de relaxare şi “fun”, există mulţi doritori de conversaţii stufoase, care necesită timp, atenţie si oameni de încredere. Recomandarea este simplă: Nu vă întâlniţi cu oamenii pe care i-aţi cunoscut de pe internet. Mintea vă spune altceva? Mare greşeală! Poliţia anchetează la foc continuu cazurile de racolare a tinerilor păcăliţi cu ajutorul internetului!

Siguranţa în mediul online este vitală. Din neglijenţă, prin accesarea unor link-uri suspecte, cele mai importante informaţii stocate pe calculator sunt furnizate, în mod involuntar, de către “experţi”. Cei care folosesc cardul pentru cumpărăturile online, ar face bine să trateze acest text ca pe un avertisment. Joaca pe internet oferă flexibilitate furtului informatic!

Experimentul OMEGLE continuă. S-ar putea realiza lucrări de doctorat pe astfel de subiecte,  care în speţă, ascund un pericol real pentru viaţa socială din offline.

Tu ce părere ai despre OMEGLE?

comments
Share articol: