Am stat să se liniştească gurile rele, ca să mă pot da cu părerea, fară să stric piaţa în mod agresiv (educaţia, frate!). Mă gândesc în mod clar, să arunc şi nişte link-uri de afiliere peste această scriere, dar să ruginesc şi brand-ul, care, fără să conştientizeze, are tendiţe sinucigaşe (un semnal de alarmă a fost tras, sper să se audă până la sud-coreeni!). N-am dat 700€ pentru a vedea cu ochii mei, în Barcelona, lansarea oficială a revoluţionarului produs Samsung S5 şi nici n-am fost tentat să-mi plâng zilele pentru această “şansă” pierdută. Cum buzunarul respiră pe toate părţile, dar am interes în acest segment, cât să nu mor prost (a nu se înţelege că mă grăbesc în vreo direcţie), am solicitat yotube-ul şi mi-am delectat privirea cu imaginile transmise LIVE (momentul muzical de început a fost exclus din material) de la faţa locului. Am dat cautări pe google, în timp ce priveam către experţii Samsung şi am vrut să cred că şi Buhnici îmi va apărea pe cărare (pe PRO n-am butonat). N-a fost să fie. Ceva, ceva, am prins de pe la Zoso cu HTC-ul şi în rest, ca punct de atracţie şi ruinare totală, utilizatorul a concluzionat printr-o mare dezamăgire.
Pentru utilizatorii de S4, noua tehnologie care va apărea pe piaţă, de prin aprilie 2014, nu e vreun SF bun de pus în ramă, ci o jucărie scumpă ce promite aplicaţii trase de păr. Chek-in-ul va intra la naftalină, iar pulsul va primi puncte bonus ca să intre în primul rând, cu share pe toate reţelele de socializare.
Să se înţeleagă clar, n-am experimentat inteligenţa acestui telefon aşteptat ca pâinea caldă, ci mă exprim în concordanţă cu ce-am cules de pe mare internet, în simpla mea navigare. Din câte ştiu eu, scotoceala bună are un sâmbure de adevăr.
Samsung S5 ştie să filmeze 4k, are scaner pentru amprentă, oferă acelaşi plastic “ieftin”, plus o piele chimicală pe spate, cu spaţii ce pot atrage jegul de la distanţă. Telefonul nu e spectaculos, dar are o cameră de 16 megapixeli, care poate demonta, în cel mai bun caz, pretenţiile amatorilor de săpuniere. Nu contest, sunt şi pixelii importanţi, dar nu au ce căuta pe primul loc. AF, acel AutoFocus de care depind mai toate telefoanele, este rapid. Da! Aici putem discuta despre inovaţie! De ce? Pentru că, utilizatorul de rând nu se complică în a construi o scenă fotografică, ci apasă pe buton, la întâmplare şi, în caz că pierde momentul sau poza iese mişcată, dă vina pe producător. Aşadar, nenea cu invenţia la purtător, poate respira uşurat, buchetul cu flori a fost captat şi în imagine. Telefonul este rezistent la apă, d-aia de ploaie, nu de Mamaia sau piscină cu prietenii. Nu ştiu câţi dintre viitorii posesori de S5 vor miza pe această caracteristă hidrofobă şi vor face scufundări în ploile torenţiale.
Cei care nu şi-au mai schimbat telefonul de o bună perioadă de timp, pot face investiţii serioase pentru achiziţionarea acestui produs. Pentru cei care dispun de inteligenţă artificială inserată-n alt device, să stea pe bară, altfel vor băga în venă un microb cu repercusiuni tragice pentru frigiderul luat în rate (eventual scos din priză şi pus pe mercador).
Marele avantaj din toată această poveste cu lansarea Samsung S5? În câteva luni, , va primi reduceri substanţiale şi va da clasă acestui frate “mai mare”, dar fără argumente pertinente pentru publicul larg! S-o lăsăm mai moale şi să facem mişcare şi fără SHealth. Se poate, va pot demonstra!
P.S. Ăsţia de-aţi fost în Barcelona la Mobile World Congress, v-aţi scos măcar banii de drum din publicitate?