Ora de religie: “Dacă foloseşti metode contraceptive eşti un păcătos în faţa lui Dumnezeu”

Imagine care ilustrează o tânără indecisă.
Imagine care ilustrează o tânără indecisă.

Vă asigur de faptul că afirmaţia de mai sus s-a auzit în cadrul unei ore de religie din partea unui profesor, probabil ataşat prea tare de felul în care lucrurile funcţionau acum multă vreme. În condiţiile în care tinerii sunt tot mai aproape de informaţie şi de cunoaştere, evenimentele amoroase au şansa să se întâmple ceva mai devreme decât ar fi normal şi recomandat, cu tendiţe clare către plăcere şi fără scop de reproducere. Cum jungla e deasă şi defrişările sunt interzise, cei cu mintea îngustă ar face bine să-şi bage ideile într-un borcan al conservării sau pot pune pe locul doi ideile proaste conform cărora anticoncepţionalele reprezintă un păcat în faţa lui Dumnezeu.

Ideile nocive nu au ce căuta la ora de religie! Exemplul pe care îl expun sper să fie unul izolat, iar tinerii să aibă parte de informaţii relevante pentru ora de religie. Pentru a pune paie pe foc în mod constructiv, la ora de religie părul vopsit este un semn de prezenţă a Satanei. E inadmisibil ca un profesor să scoată pe gură astfel de idioţenii care afectează tânărul aflat în faza de dezvoltare.

Deşi există o multitudine de informaţii în mediul virtual privind metodele de contracepţie, anual se înregistrează circa 1 milion de cazuri de femei care rămân însărcinate, dintre care aproximativ 700.000 avortează, iar  35.000 sunt minore. (citeşte textul integral)

Dacă informaţia de mai sus nu vă aduce în prim plan un semnal de alarmă cu privire la cât de puţină educaţie sexuală se face în şcoli, atunci este timpul să ne raportăm la cifre şi la copiii care vor avea la rândul lor copii sau vor suferi o traumă de după avort. Merită tinerii un astfel de chin? Merită ei să treacă prin aceleaşi poveşti ca cele de-acum 30 de ani? Nu e mai simplu să le spunem realitatea?

Tinerii învaţă despre iubire de la ora de religie, deşi mai nou află absolut tot ce-şi doresc direct de pe internet. Tinerii trebuie să înveţe ce şi cum să caute. E trist ca o domnişoară aflată foarte aproape de majorat să nu cunoască informaţii despre ovulaţie şi perioada fertilă, cum se stabileşte calendarul fertilităţii şi care este diferenţa dintre ciclu şi mentruaţie. Felicitări tuturor mamelor care strecoară un prezervativ în genţile fiicelor care spun că se duc în club să se distreze cu fetele şi nimic în plus.

Cu ochelarii de cal nu vom face nimic bun pentru noi şi pentru cei care vor veni după noi. Mulţi dintre români merg vineri “să treacă pe sub masă”, dar n-au habar ce-i ăla Sf. Epitaf. Credinţa ne este, în multe dintre cazuri, impusă de societate, dar mai ales de familie. Libertatea ne aparţine atunci când începem să ne punem întrebări şi să ne folosim de răspunsurile avizate.

După o simplă căutare pe internet, am găsit o aplicaţie pentru calendarul mentruaţiei, dar şi informaţii esenţiale despre prezervative. Crede-mă, e păcat să nu te informezi!

comments

6 comments On Ora de religie: “Dacă foloseşti metode contraceptive eşti un păcătos în faţa lui Dumnezeu”

  • Acest articol este dovada clară că ora de religie nu mai are ce căuta în programul școlar actual.

    În școala generală, colegii mei de altă religie erau obligați să stea în clasă la ora de religie!

  • Esti pe langa rau de tot . Poate inainte isi avea rostul discutia avand in vedere ca erau si copii care nu voiau sa fie acolo. Dar acum sunt copii la ora de religie cu voia lor sau voia parintilor, si ce vrei sa ii invete la religie daca nu ce e pacatul, pnm daca vrei da ti copii la alte ore, dar daca il dai acolo inseamna ca esti deacord cu Credinta in Dumnezeu, te rog sa ne respectia decizia celor ce am ales studiul religiei si nu mai comenta daca nu intelegi . E un pacat sa folosesti metode contraceptive, in primul rand pt ca faci sex :)) deci primul pacat si apoi pentru ca hotarasti cand sa dai viata si cui 🙂 ….. Si daca nu as crede in Dumnezeu tot nu cred ca e bine ca copii nostri sa se F*** ca animalele

    • Anonim spălat pe creieri, ești ………!

    • Anonim, eu cred că Dumnezeu ţi-a dat puterea să gândeşti. De ce expui păreri de genu’ ăsta? Pune mâna şi filtrează informaţia pe care o expui pe bloguri, e păcat de resursa umană. Ştiu că sunt mulţi ca tine, dar n-are rost să comentezi dacă n-ai nimic de spus. Eşti frustrat? Sexul nu e un păcat, da? Dacă ai argumente pertinente, te aştept…

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer