Dovada clară că TCE îşi bate joc de călători

calatori statie Ploiesti Shopping City intrarea Zara
Călători aflaţi în staţia de TCE care aşteaptă autobuzul 1D.

Sâmbătă seară, ora 20:25, în staţia de la intrarea Zara din Ploieşti Shopping City, în aşteptarea autobuzului 1D se adună tot mai mulţi oameni care încep să se întrebe pe unde s-a rătăcit mijlocul de transport în comun. Încep discuţii între oameni, fiecare presupunând altceva. Eu, răbdător, îmi zic că în doar câteva minute urmează să vină maşina. Nu găsesc niciun program la vedere pe care să-l consult şi care să-mi spună exact cât mai am de stat în frig. Mă gândesc că e weekend şi că toată lumea merge la mall – în astfel de cazuri, conducerea TCE ar trebui să ia cele mai bune decizii care să favorizeze/optimizeze confortul şi rapiditatea călătoriilor.

urcare in autobuz TCE statie Zara Ploiesti Shopping City
Urcare călători în autobuz.

La ora 20:51 soseşte autobuzul 1D. Între timp s-au strâns mai mulţi oameni decât ar încăpa în mod decent şi legal într-o maşină de transport public. Pentru că mall-ul are două staţii, la intrarea Carrefour au mai urcat alţi zeci de călători –  autobuzul se deplasează cu dificultate, iar călătorii sunt nevoiţi să stea pe treptele de urcare/coborâre, spijiniţi de uşile care în orice moment ar putea ceda. Lumea se înghesuie şi foloseşte cuvinte inadecvate. Câţiva tineri arată cu degetul către pensionarii care circulă gratis. După nici 5 minute de funcţionare a autobuzului, maşina se opreşte vreme de 15 minute în staţia Metro. Această regulă este cunoscută de pasagerii fideli ai acestui traseu. În cele 15 minute şoferul părăseşte maşina şi îşi vede de treburile sale de ordin fiziologic (probabil!).

stationare autobuz 1D TCE Metro
Autobuz 1D aflat în staţionare pentru circa 15 minute în staţia Metro.

Uşile din mijloc ale maşinii rămân deschise în tot acest timp de aşteptare. Afară continuă să fie frig, iar maşina nu are radiatoarele pornite. Câţiva oameni devin recalcitranţi şi nu mai au răbdare. În autobuz miroase urât, iar un individ arată către un om îmbrăcat sărăcăcios. Acelaşi participant la cursă, poate şi din exces de zel, începe să-l jignească pe pasagerul care se presupune că nu se împacă cu apa şi săpunul.

aglomeraţie autobuz TCE
Aglomeraţia din autobuzul 1D.

Ajung la ora 21:18 în staţia de pe Republicii, moment în care decid că este timpul să cobor pentru a nu mai îndura nesimţirea pe care TCE-ul o pune în cârca celor care îşi doresc să călătorească civilizat. Este o dovadă clară a faptului că suntem trataţi în cel mai josnic mod şi suntem lăsaţi la mâna unui autobuz pentru care eu a trebuit să-mi pierd o oră din viaţă într-un fel în care niciun om merită tratat.

Rog pe această cale ca toţi pasagerii care întâmpină probleme atunci când călătoresc cu autobuzul să depună reclamaţii. Fiecare reclamaţie este luată în seamă! Dacă nu facem nimic, TCE va continua să funcţioneze în acelaşi regim infect.

Dacă TCE doreşte să-şi exprime poziţia cu privire la cursa de sâmbătă seară, din data de 4 aprilie 2015, ora 20:51 (ora de sosire a autobuzului în staţia Zara a Ploieşti Shopping City), o poate face printr-un comentariu pe care îl voi publica cu mare interes.

comments
Share articol: