Discriminare și violențe fizice, în direct, pe Facebook, în cabinetul unui avocat român

 

Andreea Andrei și Adonis Boom, imagine din emisiunea “Generația lui John”.

Facebook a devenit singura noastră armă?

Discriminare și violențe fizice, în direct, pe facebook, în cabinetul unui avocat român. Da, asta se întâmplă în România! Suntem obligați să ne apărăm și singura noastră șansă de supraviețuire a ajuns să fie internetul și butonul de “Go Live”. În timp ce tu citești această informație, undeva în România, cineva face abuz de putere, profită de sistem sau induce publicul în eroare. Cunoaștem prea puține informații despre legi și drepturi și nu avem timp să ne apărăm. Suntem într-un haos pe care l-am creat, cu bună știință, încă de pe vremea când Dan Diaconescu prostea poporul cu televizorul și până în prezent, când pensionarii stau și sărută mâinile pomohacilor. Am ajuns grav, iar cazul pe care vi-l descriu aici nu este  unul banal, ci face parte dintr-o poveste tristă, plină de discriminare, în care un american de culoare a ajuns să fie victimă, la propriu și fără exagerare.

 

Andreea și Adonis, vedete pe Facebook

Cei doi tineri, Andreea Andrei și Adonis Boom, sunt recunoscuți pe internet pentru live-urile pe care le fac, zilnic, încercând să-și expună viața personală, din dorința de socializare și pentru a crea o comunitate cât mai unită, plină de energie și pozitivitate.

 

Onorariul? 1000 euro sau 5000 de like-uri pe Facebook

Pentru că au întâmpinat o situație contractuală neprevăzută cu privire la un imobil în care au stat cu chirie, aceștia au apelat la un avocat pe care l-au și plătit, din câte spun cei doi, cu suma de 1000 de euro. Remunerația nu a avut negocieri sau clasificări în funcție de caz. A fost vorba de un onorariu standard. În locul sumei menționate, acesta ar fi propus o variantă de barter care l-ar fi ajutat pe avocat să obțină 5000 de like-uri pe pagina unde-și prezintă serviciile. Cuplul nu a dorit să accepte propunerea, ci a fost achitată suma de bani.

După ce avocatul a încasat onorariul, acesta a început să amâne orice tip de interacțiune cu cei doi. Andreea și Adonis l-au căutat și la cabinet pe avocat, dar acesta a devenit recalcitrant fizic și verbal, din motive pe care le veți putea urmări în materialul video de mai jos.

 

Clipul a adunat mai bine de jumătate de milion de vizualizări

Încă din primele momente, pe filmare se poate observa cum avocatul devine violent și încearcă să îi dea afară pe cei doi clienți care au plătit pentru serviciile de avocatură. Fiți atenți la reacția avocatului! Oare de ce a fost deranjat avocatul de un banal live pe Facebook?

 

Avocatul spune că a fost vorba de o neînțelegere

Filmarea de mai sus vorbește de la sine și reprezintă o dovadă clară a faptului că oamenii pot reacționa violent în situații pe care nu le înțeleg sau cu care nu se simt confortabili.

 

L-am contactat personal pe avocatul care a devenit violent față de clienții lui, iar acesta a spus faptul că e vorba de o neînțelegere și că nu și-a dorit să discrimineze cuplul sau pe Adonis, ci doar a reacționat necontrolat pentru că nu voia să se facă LIVE de la el din birou, în condițiile în care tot ce se întâmplă în acel spațiu este strict confidențial.

 

Emisiunea cu Andreea Andrei și Adonis Boom

Invitați în emisiune, cei doi au povestit pe larg experiența din acel LIVE și ce urmează să se întâmple în acest caz de discriminare.

 

Spune NU discriminării!

comments
Share articol: