Spune-mi, iei liftul sau mergi pe scări?

Succesul a devenit o pradă pe care doar creatorii o pot prinde! Nu cred că valorile noastre mai au vreo treabă cu ceea ce ne definește, ci doar cu ceea ce se numără sau se poate afișa într-o parcare luxoasă. Suntem într-un maraton continuu către ceea ce media ne îndeamnă să visăm. Nu avem timp să ne întrebăm ce e cu adevărat important pentru noi, ci vedem doar ceea ce răsare din newsfeed. Suntem căzuți și nimeni nu ne ridică – doar noi am putea să terminăm cu văicăreala, să ne facem un duș rece și să vedem dincolo de granițele pe care ni le-au impus tehnologiile deștepte până la epuizarea bateriei.

Fă-ți timp și spune-ți unde vrei să ajungi. Poate vrei să fii președinte de țară sau poate-ți dorești să dai cu mătura o viață întreagă. Oare cum ai să ajungi acolo unde ți s-a spus că e vorba despre visul tău? Vei sări peste etape? Vei profita de fiecare oportunitate? Te vei lăsa influențat de marea de zvonuri? Vei fi tu sau vei lăsa pe altcineva să-ți conducă viața?

Nu uita, ai succesul în fața ta, dar toți îți vor spune că ai nevoie de control oftalmologic. Nu prețuiești nimic din ceea ce se întâmplă azi pentru că îți pare că e banal și că nu are legătură cu vreun dar divin. Toate ți se cuvin, dar nu toate-ți sunt date. Iubește fiecare zi. Va fi ultima cândva.

Azi renaști. Tocmai ce-ai ieșit de la metrou și te-așteaptă un drum necunoscut, o viață văzută doar prin filme cu subtitrare trasă de pe ‘net și sunet în căști. Ai două rute, una lângă alta. Te dor picioarele. Ai vrea să respiri. Vezi cum mulți iau liftul. Crezi că nimic nu e întâmplător. Spune-mi, iei liftul sau mergi pe scări?

Chiar dacă multe lucruri ți se par inutile în prezent, îmi doresc să-ți stric planurile și să te provoc să ții pasul cu ceea ce se numește viață. Nu te grăbi să ajungi în vârf mai repede decât e normal! Vei cădea ca din avion și nu vei supraviețui unui astfel de impact! Liftul e pentru cei care vor succes de moment, pentru cei care vor doar faima și toate like-urile din lume. Pregătește-te pentru ce e mai greu și parcurge drumul, treaptă cu treaptă, până la ultima.

Dacă ești în lift, n-am să te fac laș, dar am să te pun să mă aștepți. Știi… pe scări nu se aleargă! Sau poate vrei să ne întâlnim pe la etajul 5… iar de-acolo să privim, analizăm. Hai împreună să tragem cu ochiul la cum se vede! Eu sigur am să fiu transpirat, dar am să port cu mine cu zâmbet tâmp pe care tu n-ai să-l înțelegi.

Dacă ai luat-o pe scări, așa cum fac doar masochiștii adevărați, nu uita să te oprești, din când în când, la etajele importante ale vieții, pentru a înțelege unde te afli și pentru a te aprecia tot mai mult – ca să ajungă în vârful Everest, alpiniștii înnoptează la diferite altitudini (aclimatizare îi zice acțiunii) pentru ca organismul să se poată obișnui cu noile condiții meteorologice. Putem culege din fiecare domeniu învățături cât pentru o viață frumoasă și echilibrată, dar liftul rămâne tentant!

Nici dacă-ți pică ochii-n gură de oboseală nu te lăsa chemat de lift – e una dintre cele mai mari și periculoase ispite. Succesul se afirmă peste noapte, dar nimeni nu vorbește despre munca din spate pentru că e plictisitoare și neinteresantă. Eșuează fără frică și prinde curaj – vei putea urca câte două trepte odată, exact așa cum obișnuiai în copilărie.

Sper să te ajute acest text și să-ți dea curaj să nu te lași păcălit de ofertele mincinoase care-ți apar în pragul ușii. Nu uita: dacă e prea simplu și frumos, cu siguranță există un preț ascuns!

Plătește-ți datoriile, iubește și trăiește!

comments

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Sliding Sidebar