Hibele din educație încep să iasă la iveală!

Acesta este un fragment din textul trimis de către un tânăr în cadrul campaniei “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”.

 

Tratez cu mare seriozitate campania care se află în plină desfășurare și mărturisesc că sunt încântat de faptul că tinerii chiar spun, pe bune, ce se întâmplă în școlile din Ploiești. Din mesajele primite până la această oră reies scene extrase ca dintr-un film prost, filmat la țară, pe bani publici. În rolurile principale regăsim: profesori care-și abuzează fizic și psihic copiii, profesorii care nu-și fac datoria la catedră doar ca să-și ia o leafă în plus din pregătiri, directori fără scrupule care cred că sunt un soi de zei și discriminări, zi de zi, fără nicio reacție din partea diriginților, consilierilor educaționali etc.

Cum completezi și tu formularul campaniei?

Grabește-te, sunt ultimele zile în care poți spune ce se întâmplă la tine în școală. Scrie, pe bune, sub anonimat și schimbă educația. []

Nu toți profesorii sunt nașpa!

Menționez că există și profesori care își fac meseria cu drag și pasiune, care nu abuzează de poziția pe care o au și care sunt demni de toate aplauzele. Singura problemă e legată de numărul acestui tip de profesori, aflat în continuă scădere. Sunt sute de tineri care afirmă că se plictisesc la școală și că au impresia că toată informația pe care o acumulează e în zadar, doar ca să le ocupe timpul.

Hibele din sistemul educațional nu au voie să mai zacă sub preș, ci trebuie să iasă la iveală, iar în funcție de caz, să fie eliminate sau tratate de urgență.

“Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școlă” este o campanie care se desfășoară în mediul online și este susținută de tinerii din Prahova, dar și de Inspectoratul Școlar Județean Prahova, instituție care va primi, imediat după anonimizare, toate datele trimise de tineri până pe data de 11 septembrie – prima zi a noului an școlar.

 

O parte dintre mesajele primite de la tineri

Purtătorul de cuvânt, Aurel Graur, vorbind despre campanie și mesajele scrise de către tineri

 

P.S. Mi-ar plăcea ca de această campanie să audă și să se intereseze inclusiv Liviu Pop, actualul ministru al educației.

comments
Share articol: