Dj Sava feat. Raluka – Aroma – e copiată, nu?

N-ar fi rău ca youtube-ul să aibă un sistem ingenios prin care să identifice şi cea mai mica urmă de plagiat (Google e la început, iar tag-urile muzicale funcţionează atunci când se trezesc din beţie) . Sunt prea multe producţii muzicale care au început să semene între ele. De la simpla manelizare şi până la împrumutul anumitor fragmente muzicale, totul e o cocină în format mp3 în care publicul se poate lăfăi, clipă de clipă, în mod legal, pe youtube. Tare! N-am nicio melodie în pc-ul ăsta, deşi am trecut în CV, 3 ani şi ceva de radio, plini de peripeţii. Raluka a reuşit să arate promiţător în acest clip, aromat de la umeri în jos, iar Dj Sava pune pe beat încă un succes, chiar dacă mie-mi oboseşte timpanele. Să ne fie cu iertare, dar sună a plagiat!

După ce am ascultat integral piesa, am găsit ceva asemănări între Aroma interpretată de Dj Sava în colaborare cu Raluka şi melodia “Te visez mereu” interpretată, cu ani buni în urmă, de trupa Class. Pentru “Aroma”, a pus umărul la muncă şi Connect-R, gazdă specială pentru această structură audio-video. Mai jos puteţi găsi cele două melodii, cea care pare a fi un plagiat şi cea care devine, aproape fără niciun dubiu, inspiraţie de moment pentru “tinerii” din playlist-ul radiourilor comerciale. 30 de secunde din fiecare piesă vor fi suficiente pentru a lua o decizie înţeleaptă. În cel mai bun caz, ăştia mai noi, au plătit bani grei ca să scape de vreun viitor scandal!

Dj Sava feat. Raluka – Aroma (secunda 46)

Class – Te visez mereu (minutul 1, secunda 07)

sursă poză

comments

7 comments On Dj Sava feat. Raluka – Aroma – e copiată, nu?

 • Ai castile puse invers sau…?! 🙁

 • Copiata sau nu, suna bine. Imi place! O sa aiba succes piesa.

 • Nici o treaba! Dar nici una! Cum probabil ca nici tu nu ai vreo legatura, cu orice inseamna compozitie muzicala, muzica in general. Chiar daca ai “3 ANI DE RADIO” in cv! Bine ca te-ai reprofilat! Sunt asemanatoare maxim 2 secunde, dar de aici pana la plagiat este cale lunga!

  • Da, eu sunt un afon şi tu vreun expert! Pietene, lasă prostia deoparte! Piesa are furăciuni şi în plus de asta, când faci astfel de afirmatii, bagă şi tu un nume, să ştiu pe cine înjur, cui îi dau în cap… (glumesc!) Crezi că ăsta e un context în care să te afirmi? Nici gând! Înainte să scriu postarea asta, am vorbit cu oameni din industria muzicală, care au habar ce vorbesc şi mi-au spus că am dreptate! Nu mi-a plăcut comentariul tău – e d-ăla de tarla ieftină şi fără argumente! Am vreo 6 ani de radio, dar nu sunt toţi legali. E mai bine aşa?

 • Am stat si m-am gandit cu ce piesa seamna, dar nu imi aduceam aminte. Am cautat pe Google cu gandul ca e imposibil sa nu isi fi dat seama cineva pana acum.

  Am ajuns aici si mi-am adus aminte: Class – Te Visez Mereu.

  Plagiat clar!

 • Seamana putin doar cateva secunde, deci nu e plagiat.
  Piesa e foarte buna. Vocea Ralukai e extraordinara.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer