Doar ţiganii ne mai colindă?

Tradiţia este umbrită de tehnologie şi orice urmă inocentă de propagare a vechilor datini este ştearsă cu buretele. “Ne grăbim să murim” şi ne pasă doar de ce scrie pe facebook. Colindătorii sunt alungaţi de la casele bogaţilor, iar cei care reuşeşc să strangă un ban de buzunar pentru sărbătorile de iarnă, sunt huiduiţi, consideraţi ca fiind nişte cerşetori. colindatoriColindătorii au început să bată şi la apartamentul meu şi bucuria e doar pe jumătate. Doar ţiganii mai cântă? Colinda manelizată e un fenomen pentru care nu pot deschide uşa şi nu vreau să se creadă că discriminez ţiganii, ci doar nu inghit anumite idei, tăiate în trecut din rădăcină.

Românul a rămas închis intre patru pereţi şi nu şi-a lăsat copiii pe străzi, pentru câţiva lei în portofel. Românul nu face scandal decât la întreţinere şi când se năpustesc necazurile şi bolile. Ţiganul se adaptează şi interpretează… “voia lui Dumnezeu”. Crăciunul e plin de Coca-Cola, iar Naşterea Domnului este sărbătorită doar în biserici. Şi colindele au suferit handicapuri verbale, iar unde ţiganul uită un vers, băgă mare  din cultura lui Guţă. Îmi e ruşine, aici în sudul României, să văd cum toate lucrurile o iau razna şi nimeni nu zice nimic. E o tăcere apăsătoare şi orice comentariu e blamat.

Colindătorii ţigani duc o luptă stradală cu dragii copilaşi români, deloc nevinovaţi! Unde colinda se termină, cerşetoria îşi poate face apariţia!

Moş Crăciun e parte din Coca-Cola!

La final, să nu uităm de Moş Crăciun! Colindele pregătite de către cei mici încă de la începutul lunii demembrie, vor să fie auzite de către bătrânul bărbos plin de cadouri.

P. S. Moşul ascultă şi manele?

 

 

comments
Share articol: