După PH Pro Blog Meet Day

M-am întors cu multe gânduri acasă. Nici nu ştiu exact ce să cred. Am impresia că nu ne mai învârtim în cerc şi că aceste întâlniri chiar îşi au rostul. Şi înainte şi-au avut rostul, dar repetiţia, fără evoluţie, nu îşi are locul.

Blogosfera Prahoveană avansează. Evenimentul a fost bine organizat, iar programul a fost respectat de către toţi participanţii.

 Kriogen ar putea fi liderul acestei blogosfere! Ăsta nu e un lucru rău, poate e chiar un bonus pe care această întâlnire ni l-a oferit. De ce? Pentru că avem nevoie de un om care să ne reprezinte şi care să ne arate anumite direcţii. Organizarea despre care ne-a vorbit în prezentarea de început, are nevoie de reguli. Nu pot concepe absolut nicio acţiune organizată, fără nişte linii trasate, ceva propoziţii sfinte ce necesită respect. Nu acţionăm după instinct, pentru că am primit o educaţie şi nu suntem animale. Cred că, s-a ajuns într-un moment în care unitatea poate să cuprindă întreaga blogosferă şi fiecare blogger în felul său să pună umărul şi să ajute un anumit proiect, indiferent dacă există sau nu, remuneraţii. Sunt dispus să sprijin prin promovare, idei ce dau culoare unor proiecte cu rost. Da! Nu orice prostie!

Proiectul imierusine.ro a avut parte de o prezentare ca la carte asigurată de către Urzeală Ionuţ, omul care vrea să schimbe ceva în Ploieşti, dar fără să afecteze pe nimeni. Îmi place ideea, o cred de succes, dar, la un moment dat, se va lovi de politică, mai mult decât ar crede. În Ploieşti, lucrurile nu vor avea o schimbare radicală, ci vor rămâne în aceeaşi mizerie. Suntem împrumutaţi până peste cap, iar stadionul şi alte proiecte finalizate până în prezent, reprezintă datoriile noastre pentru următorii ani. Cu toate acestea, spiritul civic nu strică, iar dacă arătăm cu degetul ce nu e în regulă în oraşul ăsta, poate câştigăm timp în lupta cu o mentalitate ce e pregătită să fure.

Am asistat şi la un proiect social prezentat de către Adi. Am sublinitat micile probleme pe care le-ar putea întâmpina şi i-am oferit o soluţie îmbunătăţită. Ideea lui susţinută de către blogosferă, ar putea ajuta familiile nevoiaşe. E nevoie de mult timp dedicat acestui proiect şi de alergătură la propriu. Omul nu aruncă banii pe fereastră pentru orice om sărac. Avem nevoie de poveşti bine ambalate şi de promovare. Sper ca întreaga blogosferă să vină cu o idee în acest sens.

Un blogger cunoscut, Chinezu, ne-a făcut o vizită virtuală şi ne-a făcut să înţelegem că avem potenţial şi că Ploieştiul poate. E important să ascultăm de cei care se bucură de succes în acelaşi domeniu. Avem ce învăţa şi putem face o carieră din asta.

Au existat mici momente de nelinişte, în care toată lumea vorbea, iar mesajul nu ajungea până la mine. M-am folosit de hashtag-ul #phproblogs şi am relatat, în timp real şi pe scurt, ceea ce s-a întâmplat la acest eveniment pe twitter.

Îmi pare rău că Doicin a plecat atât de repede fiind dezamăgit de anumite circumstanţe ce i-au pus în dificultate mica prezentare pe care a vrut s-o susţină, dar pe care nu a anunţat-o înainte. Haotik şi Yamasha au primit în teste tehnologie de ultimă oră, ceea ce înseamnă că veţi găsi recenzii pe blogurile lor, zilele astea. Înclin să cred că şi Waven a lăsat de la el, prezentându-se la acest eveniment şi încercând să nu adauge comentarii acide, chiar dacă şi-ar fi dorit asta. Vienela nu a ajuns, iar asta m-a pus pe gânduri (probabil scria pe blog în momentul ăla). Jorje a fost un glumeţ inteligent şi a punctat dezamăgirea lui în legătură cu trecutele lui proiecte cu bloggerii. Jovi a tras cu urechea la ce s-a discutat, iar pe blog deja şi-a scris părerea în legătură cu această manifestare.

După întâlnirea oficială a urmat o “călătorie” către o terasă din inima Ploieştiului. Bere, discuţii libere şi mai multă comunicare.

Aştept cu nerăbdarea următorul Ph Pro Blog Meet şi acţiunile noastre comune.

Lista participanţilor o găsiţi la Dragoş pe blog.

P.S. Mulţumirile mele se duc către Succes Personal pentru găzduire, Kriogen pentru întreaga iniţiativă şi Yamasha pentru laptopul oferit pe parcusul conferinţei!

comments

12 comments On După PH Pro Blog Meet Day

 • Nici un link corect catre blogul meu nu esti in stare sa pui :(…
  E greu ca imierusine sa reziste. E ok, inca este de impact, dar in timp nu stiu cat va rezista. Va mai amintiti de robotzii??…nici eu…
  Ce am discutat si ieri, da, e greu sa nu intervina politicul. Singura diferenta este ca au ceva oameni in spate care ii pot ajuta…chiar si pentru un “hobby”.

 • Circulă o vorbă măreaţă de vreme bună: E uşor să te ridici, e greu să te menţii!

 • Stiam ca esti destept! :*:*:* :))

 • Daca nu ma insel am comentat chiar ieri la acest articol, dar vad ca nu apare, nu stiu de ce.
  In orice caz, vreau sa-ti multumesc inca odata pentru cuvintele frumoase scrise despre eveniment si voi face tot posibilul sa aduc blogosfera Prahoveana la nivelul la care stiu ca merita sa fie.

 • Nici spre blogul meu nu ai pus un link care sa ma anunte. Eu am dat de noul tau blog la zoso, mi-a sarit in ochi numele. :))
  Poate Kriogen se va supara pe mine(si il inteleg daca o va face), dar ieri, pe neasteptate, dupa ce toata dimineata m-am pegatit pentru intalnire, mi s-a ivit ocazia de a pleca la Cheia si nu am vrut sa o ratez pentru nimic in lume. Iesim tot mai rar din casa, prietenii stiu de ce. 😉
  Am citit toate articolele despre eveniment, dar nimeni nu spune nimic concret, din care sa inteleg si eu exact care sunt proiectele lui Kriogen.
  Imi cer mii de scuze ca nu am participat. Regretele sunt ale mele, normal.

  • Ieşirile în aer liber fac foarte bine sănatăţii în general. Tot mai rar ieşi din casă!? Să înteleg că blog-ul a devenit mai mult decăt o dependenţă? Unii ar fi invidioşi pe activitatea ta, chiar si eu. Cred ca nu ai venit la eveniment pentru că ai vrut să te laşi aşteptată – strategie de marketing 🙂 Despre Kriogen deja s-a scris, concret zic eu.

 • @ Kriogen Acum am primit comentariul tău. Probabil s-a pierdut pe drum, prima încercare! Te susţin! Ştiu că poţi!

 • Nu, John, nu blogul este de vina pentru iesirile mele tot mai rare, sau nu direct.
  De ce sa fiti invidiosi pe mine? Nu sunt prietena cu zoso, nu castig nici un leut din blogging.
  Sper ca vei pastra si vechiul blog, care mie imi placea mai mult. 😛
  De cand am primit mailul de la Kriogen am inteles ca s-a intors hotarat de la summercamp si ca il bate gandul sa preia fraiele, dar cand spun concret ma refer la ceea ce va face el exact si ce se asteapta sa facem noi exact, adica sa stiu ce am de facut. :))

 • Pingback: Cateva pareri ale participantilor la #PhProBlogs ! ()

 • @ vienela – daca citesti mai multe articole scrise pe tema #phproblogs iti vei da seama de intentia lui Kriogen.
  Intalnirea a decurs binisor. Insa sunt de acord cu John care gandeste si se exprima suficient de bine incat sa fie inteles chiar si de ciei mai nepriceputi. Regulile trebuie sa existe. Trebuie sa fim ca la scoala la intalniri si sa lasam pe orator sa vorbeasca pana cand termina ce are de spus chiar daca nu suntem de acord cu el. Eventual intr-un timp anume, fiindca asta ne este dusman.
  John ai de citit o explicatie care iti va fi de folos. La mine pe blog http://aditza365.blogspot.ro/2012/08/draga-john-risc-sa-te-superi-pe-mine.html

 • Pingback: Retrospectiva saptamanii in blogosfera prahoveana [31] | Haotik.ro ()

 • Nu-s purtatoarea de cuvant a lui Bogdan, dar n-avea cum sa-si anunte dinainte interventia pentru simplul fapt ca nu era o prezentare, ci o interventie (cam extinsa) la ceea ce se prezentase inainte.
  De unde se vede ca nu a fost ascultat nici macar la prima propozitie. :))

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer