Eu, cel mai important proiect din viața mea

Eu, narcisistul

Îmi place să cred că cel mai important om din viața asta sunt sunt chiar eu. Narcisim dus la extrem, nu? Nu chiar! În ultima vreme am realizat că toată dezvoltarea personală de care pot avea parte vine doar din fața oglinzii, iar când spun asta nu mă refer la frumusețea exterioară, ci la ceea ce eu pot vedea atunci când mă privesc, pe bune și fără nicio mască și îmi pot spune cât sunt de bun sau nu.

Am căzut fără să-mi dau seama

Au fost perioade în care mintea mi-a fost în ceață, perioade în care am căzut fără să am vreo parașută sau aripi care să-mi aline zborul până la pământ. Indiferent cât de mult am încercat să-mi strig problemele în fața prietenilor, aceștia au fost surzi. Surzi nu pentru că nu voiau să-mi fie aproape, ci pentru că nu știau ce se întâmplă cu mine. Vorbeam o altă limbă, de lemn și idioată. Vorbeam degeaba sau doar pentru mine.

N-am avut încotro și a trebuit să mă privesc mai atent, singur, în liniște. A fost groazic. Nu mi-a plăcut deloc felul în care arătam. Am văzut cratere imense și un om inconștient, plin de frici și gata să cedeze. Îmi dispăruse echilibrul… Totuși, știam că pot să mă ridic, dar trebuia să încep cu ceva. Cu ceva care să țină doar de mine și să nu mi se poată împotrivi nimeni. Am realizat că pot zâmbi destul de des, mai ales atunci când cei din jurul meu se simt bine în prezența mea. Totuși, eram singur, așa că a trebuit să-mi pun mintea la contribuție și să fac ceva. Ar fi fost mai simplu să-mi spun un banc și să mă prăpădesc de râs, doar că asta ar fi cu directive clare către vreun spital de nebuni.

Recunosc, sunt mai bun!

Nu mi-a ieșit nimic până nu mi-am recunoscut greșelile și condiția. Apoi am început să-mi văd lungul nasului și cât de bun pot începe să fiu. Tot ce mi-a rămas acum e să lucrez la singurul proiect valid pentru o viață întreagă: EU.

În fiecare zi devin mai bun, mai bun, mai bun!

comments

2 comments On Eu, cel mai important proiect din viața mea

  • Nu exista mai bun. E doar o falsa impresie. Prinzi o experienta de viata si doar daca vrei iti depasesti zona de confort. Ramane ca tu sa vezi ce-ti zice bula in care traiesti.

  • Nu ar trebui sa fie narcisism, ci respect de sine. Pana la urma, da, pe noi ne avem, restul oamenilor vin si pleaca din viata noastra. Important e sa evoluam cu fiecare zi ce trece, sa devenim mai buni, cum zici tu! Mai bun, mai buni!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Sliding Sidebar