Am fost în Brebu cu Blogosfera Prahoveană

Brebu devine o localitate cu specialităţi bio, ce-şi întâmpină oaspeţii cu dragoste şi oferă preţuri acceptabile pentru preparate ţărăneşti, fără conservanţi sau chimicale. Chiar dacă sunt din Ploieşti, nu am putut refuza întâlnirea de la Brebu, chiar şi în prezenţa unei ploi în toată splendoarea. Astăzi, în plină ploaie, la fel ca şi ieri, în Brebu a avut loc Festivalul de Toamnă, zis şi Festivalul Bio. Prezenţa a fost una redusă, însă gospodinele s-au întrecut în creaţie! Dulceţuri, gemuri, murături, branză de burduf, suc de cătină şi multă caldură pentru a evita aburul ce-mi ieşea din gură.

Comercializarea alcoolui a fost interzisă la acest eveniment, cu ordine clare din partea primarului din Brebu. Ţuica, vişinata, dar şi berea, au fost de găsit doar în magazin, iar tarabele special amenajate au comercializat după cum s-a stabilit de “sus”. Primaria era închisă, iar toaleta era ascunsă într-un mic bar/restaurant, unde am făcut o consumaţie modestă. Pentru o comună, sunt multe lucruri frumoase de văzut. Lacul din Brebu, pe care l-am zărit din depărtare, mă face să mai revin şi cu o undiţă, să văd daca are “balta peşte”. Muzeu din Brebu l-am admirat din exterior, iar pentru intrare trebuia să achit 8 lei. Am rămas să apreciez clădirea din exterior şi am ratat şi pivniţa inclusă în pachetul promoţional!

Am o informaţie şi pentru microbiştii curioşi: intrarea pe stadion la un meci costă 3 lei.

Am avut şi un ghid de încredere care a organizat această mică întâlnire, Oana Oprescu. Felicitări pentru iniţiativa de a promova locaţia şi de a strânge blogosfera pentru o degustare de dulceţuri, plus atmosferă. Am cumpărat murături şi zacuscă de vinete şi am rămas cu ceva bani în buzunar. Cum spuneam, preţuri pentru orice consumator!

M-am distrat pe muzică populară  şi am cunoscut şi lume nouă. Printre bloggeri menţionez: Vienela, Adrian Rotaru, Haotik, Dana, QuestioareKriogen şi Livia Iuşan. În total am fost 15 oameni dornici de aventură rurală #prinbrebulmeu, pe o vreme ploioasă, cu sau fără umbrelă!

Chiar dacă sunt guri rele care  spun că acest festival a fost un eşec, ţin să-i contrazic din propria experienţă – contează cum priveşti lucrurile, atâta tot!

comments

8 comments On Am fost în Brebu cu Blogosfera Prahoveană

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer