Horia Brenciu vrea să mă abonez la Fiber Power 150 Mbps de la UPC

Viteza de 150 Mbps de la UPC este promisiunea generoasă pe care Horia Brenciu mi-o propune în spoturile publicitare inserate chiar şi în  emisiunea “Vocea României”. Un calcul matematic efectuat pe hârtie îmi arată că aş putea descărca conţinut cu o viteză impresionantă de 18 MB pe secundă. La capitolul upload, acest abonament oferit de căre UPC nu arată interes, punând în folosinţa doar 6Mbps. Pentru cei care vor să trimita fişiere pe internet, încarcarea acestora se va efectua cu o viteza mai mica de 1 MB pe secundă. Dezastru total! Revenind la viteza de descărcare oferită de către UPC, se impun mai multe condiţii pentru ca viteza garantată să fie şi reală: abonatul să se afle în Bucureşti, Cluj Napoca, Ploieşti sau Timişoara şi să deţină o placă de reţea de tip Gigabit, care permite viteze de până la 1000 Mbps. Preţul acestui serviciu de internet este de 50 de lei/lună (tva inclus), dar utilizatorul este obligat să aibă inclus şi un serviciu de televiziune de la UPC.

Personal spun că ce e prea mult strică. Eu sunt mulţumit şi cu 60 de Mbps!

comments

3 comments On Horia Brenciu vrea să mă abonez la Fiber Power 150 Mbps de la UPC

  • Viteza de 150mbps nu o sa fie niciodata. Routerele lor nu suporta banda asta mai ales ca nu au investit cam nimic in ultima vreme in retea iar serviciul de CATV e dezastru in tara. Se lauda doar cu 4 orase in care serviciul e disponibil. De ce nu e disponibil in toata tara? Nu isi permit sa cumpere un CSR-3 de la cisco sa sustina tot traficul. Oricum UPC e in deriva si i-am prins cu minciuna de cand oferea internet acum multi ani la 64kbps si nu functionea cum trebuie internetul. Dadeau vina pe retea. Daca reteaua lor nu mergea cum se explica ca transferul dintre 2 useri in acel oras era de 64kbps dar cand doreai sa accesezi un download din afara nu functiona cum trebuie. Miciunele.

    • Nu inteleg de ce ai adus in discutie rowterul nu are nici o legatura, Rowterul care ti-l dau ei este un rowter cisco de 500mbps. Si in al 2-lea rand, verifica foroumu-rile unde majoritatea utilizatorilor spun ca ai un download de pe torent de 18 MB/s. Si ce e rau in faptul ca deocamdata este doar in 4 orase, poate peste un an o sa fie in 10, tu crezi ca UPC investe asha orbeste cum au facut cei de la RDS si acum nici macar nu-si mai permit sa plateasca pe cei de la Discovery si nu peste mult timp pe cei de HBO eu cred ca RDS este in deriva si nu UPC. UPC macar a avut curajul sa vina cu ceva nou pe piata nu mai spun la televiziune unde ai CI , unde ai DVR si televiziunea 3D.

  • De ce obliga sa folosesti optimizatorul de internet ca sa obtii viteze mari. Daca oferi viteze de 120-150mbps nu trebuie folosit nici un optimizator. Si mie mi-ar placea sa fac reclama in care specific viteza pana in 500mbps, dar defapt am 20mbps, si rar ating si eu 500mbps.
    Succesul intr-o retea de internet e sa oferi maxim de banda 100mbps sa zicem fara limitare din totalul de 10gbps, si sa fii limitat doar cand nu mai e banda. Nu toti aceseaza internetul in acelasi timp, nu toti folosesc banda in acelasi timp. Cu cat banda e mai mare si limitarea e mai mica la un nr mare de utilizatori cu atat internetul merge mai bine. Dar asta stie doar un administrator de sistem.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer