Hai la o “ieşeală” în stradă, că poate vine şi schimbarea

Vecinii noştrii bulgari ne-au oferit un exemplu de curaj şi impunere în faţa unui sistem corupt, care falimentează un popor muncitor. Protestele din ultimele zile, precum şi actele violente la care protestatarii bulgari au apelat, pun în “pericol” lenea cetăţenească din România. Tinerii sunt cei care pot schimba lumea, importantă este educaţia oferită în această direcţie. Până la sfârşitul acestei luni, în mod legal şi organizat, vor avea loc şi în România prosteste cu scopul de a distruge regulile făcute doar pentru cei “mari”. Taxele şi impozitele sunt uriaşe, iar bugetele sunt risipite sau investite în scopuri individuale, de către reprezentanţii anumitor partide politice. Internauţii români au început să răspândească mesaje pe blogurile personale care ţin să adune comunităţi în viaţa reală. Există un eveniment de protest lansat şi pe facebook cu scopul de a informa şi chema oamenii la o acţiune ce doreşte eliminarea politrucilor. Cu ajutorul internetului, care slavă cerului, deocamdată nu primeşte cenzură politică, românii pot fi informati de la sursă în legătură cu actiunile ce urmează să se desfăşoare. Nu putem sta cu mâinile in sân, indiferenţi la ceea ce se întâmplă în politică, ci trebuie să ne cerem drepturile. Mai important, trebuie să ne informăm direct de la sursă, fără a fii fanii vreunui partid  – există risc extins de influenţă şi control social. Dacă acest miting va avea succes, se vor pune bazele unei noi puteri care doreşte să înlăture “scaunele” ineficiente  din sistem, totul conform legilor în vigoare.

Mişcarea contra sistemului va avea loc pe data de 31 iulie 2013 şi se va numi Ziua Judecăţii Partidelor. Locul de desfăşurarea a acţiunii contra taxelor aberate, va avea loc în Piaţa Roma, Bucureşti.

O caracteristică de care trebuie să se ţină cont: proiectele de acest gen, desi au menirea de a pune lucrurile la punct într-o ţară dezorganizată, pot genera informaţie care pătează imaginea ţării şi conflicte violente. Structurile sociale nu pot avea parte de o schimbare radicală în bine, fără să existe momente ce seamănă a revoluţie şi război civil. Tare mult mi-aş dori ca prostia din politică să dispară, iar oamenii să vină la vot cu drag, nu din obligaţie morală sau că se roagă media de ei.

Conştientizarea punctului critic în care ne aflăm şi respectarea legilor în ceea ce priveşte o acţiune de protest, duce la buna desfăşurare a unui proces legal. Partea proastă e că vinovaţii nu se vor recunoaşte în scandările publice ce vor avea loc, aşadar, personalizarea mesajelor este necesară în acest perimetru.

Termin informarea publică online cu un magazin antitaxe, ideal pentru cei ce vor să răspândească o atitudine plină de dreptate!

P.S. Nu servesc capitalism pe pâine, dar îmi place să furnizez veşti ce promovează dreptatea!

comments
Share articol: